4DX – cinematograful care te dă pe spate, la propriu

Constanța este al doilea oraș din România care are o sală de cinematograf cu tehnologie 4DX.

Prima impresia de la vizionarea organizată de Cinema City, în City Park Mall, este că filmul te dă pe state. La propriu. Fotoliile se mișcă încercând să imite acțiunea de pe ecran. Ca bonus, ești stropit cu apă, aerul îți trece pe lângă ureche asemenea unui glonte, mirosuri mai mult sau mai puțin plăcute invadează sala.

Per total, o experiență interesantă. Merită să mergeți cel puțin o dată.

Proprietarii lanțului de cinematografe spun că 4DX este considerat la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică. Tehnologia 4DX oferă o experiență cinematografică revoluționară care activează toate cele cinci simțuri. Noua sală 4DX beneficiază de scaune high-tech mobile și efecte speciale ce includ vânt, ceață, fulgere, baloane de săpun, apă, ploaie și mirosuri, disponibile atât pentru filmele 2D cât și pentru filmele 3D. Aceste efecte sunt perfect sincronizate cu acțiunea de pe ecran, dând naștere unei experiențe cinematografe memorabile.

Cinema City 2

Deschis ca urmare a succesului înregistrat de sala 4DX din Mega Mall București, noul multiplex din Constanța marchează totodată strategia de extindere agresivă a Cinema City în întreaga țară. Cinematograful din Constanța dispune de 10 săli, complet digitalizate, una dintre ele fiind sala 4DX, cu 144 de locuri, dintr-un total de 1.687.

Zilele acestea, în sala 4DX rulează filmul ”Misiune imposibilă. Națiunea secretă”. Cinematograful va fi deschis pentru public începând cu 31 iulie.

Prețurile biletelor pentru filmele 2D proiectate în sala 4DX sunt 29 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00 și 31 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este de 30,5 lei, iar după această oră este de 32,5 lei.

Prețurile biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 31 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, și 33 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este de 35 lei, iar după această oră prețul este 37 lei. Aceste prețuri nu includ costul ochelarilor 3D, pe care spectatorii îi pot păstra și refolosi fără limită. Ochelarii 3D costă 3 lei.

Prețurile reduse pentru copii, studenți și pensionari, valabile numai în timpul săptămânii, sunt: 27 lei pentru filmele 2D și 30 lei pentru filmele 3D, înainte de ora 17.00 După ora 17.00, prețurile sunt: 27 lei pentru filmele 2D și 32 lei pentru filmele 3D.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro.

Blockbusterul ce urmează a fi difuzat în sala 4DX din City Park Mall Constanța este: “Agentul de la U.N.C.L.E.”

Personal, aș fi vrut să avem o sală IMAX în Constanța. Moshe Greidinger, CEO al Cinema City, a spus pentru Constanța 100% că o astfel de sală este mult mai scumpă și că spațiul necesar este de două ori mai mare decât cel din City Park. Acum aproape 4 ani, la inaugurarea multiplexului din Maritimo, spunea că se are în vedere acest lucru. Nu ține însă numai de ei, ci și de cei care dețin tehnologia IMAX. Vestea bună este că există discuții în continuare pentru deschiderea unei a două săli de acest tip în România. Vestea proastă este că, după ce de-abia au investit în Constanța, nu văd un astfel de proiect viabil, în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.