A început cursul de „Istoria şi civilizaţia tătarilor”. Noutățile din acest an. VIDEO

curs-tatari

Peste 40 de persoane s-au înscris, în acest an, la cursul de „Istoria şi civilizaţia tătarilor”, organizat de UDTTMR, cu sprijinul Facultății de Istorie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța. Interesant este că nu sunt numai tătari înscriși și că acest curs este susținut pentru al treilea an consecutiv.

”Cursul este deschis tuturor, indiferent de statut social, de vârstă. Este, de asemenea, o necesară recuperarea identității istorice a acestei comunități a cărei prezență pe teritoriul Dobrogei este multiseculară și care a contribuit, fără îndoială, la dezvoltarea acestei provincii de-a lungul timpului, fie că ne referim la perioada de ocupație otomană sau la perioada de după 1878 ”, a declarat decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius“, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu.

Cursul este susținut de Metin Omer, doctorand la Universitatea „Hacettepe” din Ankara. Acesta a precizat că în fiecare an dorește să aducă un element de noutate, iar acum și-a propus să aprofundeze modul în care tătarii au influențat destinul Dobrogei.

”Anul acesta s-au înscris peste 40 de persoane. O mare bucurie pentru noi este că nu toți fac parte din comunitatea tătară”, a spus Metin Omer.

Cursul este gratuit şi se va preda o dată pe săptămână.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *