Accesul câinilor și mașinilor pe plaje, interzis! Amenzi între 10.000 și 20.000 de lei

plaje

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral trage un semnal de alarmă turiştilor care se vor bucura de litoralul românesc şi le reaminteşte că este interzis accesul persoanelor însoţite de animale pe plajele Mării Negre, precum şi circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje.

A.B.A.D.L. încearcă conştientizarea constănţenilor şi turiştilor în urma numeroaselor situaţii de tipul celor prezentate mai sus având în vedere amploarea fenomenului şi gestionarea dificilă a acestuia.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral aminteşte că pot fi sancţionaţi şi cei care depozitează materiale şi deşeuri de orice fel pe faleze, plaje, maluri şi în zonele de protecţie.

 

3 comments

  • Eu zic sa nu mai voie nici cu copiii la plaja, ca si ei pisa si caca, iar multi parinti sunt mai nesimtiti decat stapanii de caini si nu strang mizeria citanilor. Chiar dimpotriva, ii incurajeaza sa isi faca nevoile in mare.

  • Sa nu apara vreun semn, acum, ca s-au largit plajele pe zeci de milioane de euro, care sa interzica si accesul turistilor. N-ar mai fi nicio mirare. Cat despre accesul cu animale… bun, corect, zice legea, nu-i tocmeala. Dar in spiritul romanesc, al lucrului facut pe jumatate, ca sa nu zic de mantuiala, nu era corect ca o data cu interdictia, tu, autoritate, sa oferi si solutii alternative? Ca acum e plaja laaaaaata. Un colt, undeva, semnalizat si imprejmuit, unde sa stea turistul care vine cu animalul? E? Tine de logica si de bun simt. Care… nu sunt in capul autoritatilor. Povestea este similara si la parcari. Nu (mai) ai voie sa parchezi aici! Atat. Si unde parchez? Ai facut mai intai alt loc, undeva? Nu. Asa nu o sa evoluam niciodata.

  • De ce nu se ocupa primaria de maidanezii care sint pe plaja, si implicit sint responsabilitatea lor ! Deci primaria ar trebui amendata pentru zecile de maidanezii ce sint in permanenta pe plaja sau dealuri dar primaria se face ca nu-i vede. Curata-ti gunoiul din casa inainte sa-ti birfesti co-locatarul. Ce rusine !!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.