Aeroportul Kogălniceanu anunță creșteri de trafic

aeroport

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. a încheiat activitatea desfăşurată în luna octombrie 2017 înregistrând rezultate superioare faţă de luna octombrie 2016. În aceste condiţii, societatea a înregistrat în luna octombrie 2017 un trafic total de 9620 pasageri, în creştere cu 7.8% faţă de luna octombrie 2016, cu o medie zilnică de 310 de pasageri.

De asemenea, a fost înregistrat un număr de 634 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 94% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o medie zilnică de 20 mişcări.

Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2017, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa s-a înregistrat un trafic total de 123.355 pasageri, în creştere cu 19% faţă de aceeași perioadă a anului 2016. De asemenea, a fost înregistrat în perioada ianuarie – octombrie 2017 un număr de 5.390 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie – octombrie 2017 au fost transportate 670 tone de marfă.

Anul 2017 a adus o oportunitate pentru dezvoltarea aeroportului prin inaugurarea  bazei operationale Blue Air, ceea ce a dus la creșterea traficului de pasageri.

Pentru sezonul de vară 2018, Blue Air va lansa zborurile din Constanța către Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano, Oradea, Paris și Timișoara, cu frecvențe crescute pentru rutele Constanta – Cluj-Napoca și Constanta – Timișoara, la trei zboruri pe săptămână și doua zboruri pe săptămână pentru Constanta – Oradea.

One comment

  • Stefan Petrescu

    E tare bine ca LRCK e folosit si ca aeroport civil si nu numai militar insa de ce nu sunt conectii si cu LROP (Henri-Coanda), ca eu daca vin din Canada incepand cu iunie 2018 am zbor direct Trudeau – Henri-Coanda sau Pearson Henri-Coanda dar nu ma ajuta cu nimic Bucurestiul pentru sunt din Constanta si aceasta este destinatia mea finala. Pe cand LRCK va avea conectii gandite logic? nu cu Turcii sau mai stiu eu care altii de ocolesti planeta pana sa ajungi acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.