Aeroportul Kogălniceanu a finalizat o investiție de peste 100 milioane lei

aeroportul kogalniceanu, blue air

S.N.„Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța”-S.A. a finalizat proiectului „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport”, realizat cu fonduri europene. Proiectul a început în mai 2012, s-a terminat în august 2015, iar perioada de notificare a defecțiunilor a fost septembrie 2015 – septembrie 2017

Valoare totală proiect a fost de 103.214.231,12 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a promova un sistem de transport durabil în incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța, în vederea facilitării transportului în condiţii de siguranţă, rapid şi eficient, pentru persoane şi mărfuri cu un nivel de servicii la standarde europene.

Lucrarea a avut ca obiect reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi a bretelelor de acces la pista de aterizare/decolare din incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, pe o suprafaţă totală de 155.253,68 mp.

Scopul investiţiei este de a uniformiza capacitatea portantă a întregii suprafeţe prin reabilitarea platformelor de staţionare aeronave și creșterea acesteia la PCN 62.

Realizarea lucrărilor prevăzute în proiect se armonizează cu lucrările de proiectare anterioare şi se integrează în programul de dezvoltare şi modernizare a A.I.M.K.C. privind asigurarea condiţiilor de rulaj la sol al aeronavelor, conducând la mărirea siguranţei traficului aerian şi la creşterea capacităţii de deservire a acestuia cu gama de avioane ce operează în prezent pe aeroport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.