Am aflat de ce Confort Urban asfaltează din nou strada Soveja și cât ne costă

asfaltare confort urban

Asfaltul de pe strada Soveja, din zona intersecției cu bd. Tomis, este înlocuit (9 noiembrie 2017)

Așa cum vă anunțam, S.C. Confort Urban S.R.L., societate aflată în subordinea Primăriei Constanța, a decis să asfalteze din nou porțiuni mari din strada Soveja, despre care mulți șoferi spun că nu avea nicio problemă.

 Am solicitat, așa cum este normal, un punct de vedere din partea firmei care este în subordinea Consiliului Local și am aflat de ce se face lucrarea, dar și faptul că prețul plătit (de către constănțeni) este de 400.000 de lei.
Iată răspunsul primit din partea societății (semnat „Confort Urban”):
„S.C. Confort Urban S.R.L. este administratorul tramei stradale din Municipiul Constanţa, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal nr.63/2013.
Tronsonul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu aferent străzilor Soveja şi Dezrobirii, a fost reabilitat între anii 2004 şi 2005. În urma eliminării liniilor de tramvai de pe tronsonul mai sus menţionat, între anii 2008-2009, zona a fost transformată într-o zonă de circulaţie auto prin executarea unui sistem rutier elastic.
Menţionăm că perioada de garanţie a lucrărilor a fost de 4 ani, iar perioada de exploatare de 8 ani. După expirarea perioadei de exploatare este necesară (în funcţie de defecţiunile apărute: văluriri, pelade, fisuri, faianţări, gropi)  efectuarea unor lucrări de reparaţii (plombe, covoare subţiri).           
Având în vedere că perioada de garanţie în exploatare este depăşită şi că în sezonul rece al anilor 2016-2017 au fost înregistrate temperaturi negative (-15°C…-20°C) pe o perioadă îndelungată, coroborate cu mediul salin, defecţiunile deja existente pe zonele carosabile s-au accentuat.
Suprafaţa ce va fi supusă lucrărilor de reparaţii este de aproximativ 10.000 mp, în valoare de aproximativ 400.000 lei.
În concluzie, era de datoria S.C. Confort Urban S.R.L. să procedeze la efectuarea lucrărilor de reparaţii la care, cu bunăvoinţă şi simţ civic, faceţi referire.”
Pe această cale, mulțumim conducerii Confort Urban SRL pentru răspuns și le atragem atenția, tot cu simți civic și bunăvoință, că strada Paul Constantinescu, de exemplu, ca și alte zeci, face parte din municipiul Constanța, că SC Confort Urban SRL este administratorul tramei stradale și că este de datoria sa să repare ce este de reparat. Strada aceasta nu a fost asfaltată niciodată, deși este locuită de peste zece ani (evident, primăria a acordat autorizații de construire în zonă). Așa arăta strada în vremurile ei bune, adică în vara acestui an. Din imagini se vede că prezintă, ca și strada Soveja, câteva „defecțiuni”.
strada paul constantinescu

Strada Paul Constantinescu din Constanța. Primăria spune că nu are bani să o asfalteze

Ca să înlături criticile: nu, nu este strada pe care locuiesc eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.