Asociația Civică „Pentru Constanţa”, alături de copiii din ”Micul Rotterdam”

Asociatia Civica Pentru Constanta - Centrul de Plasament Micul Rotterdam

Asociația Civică „Pentru Constanţa” a adus astăzi magia sărbătorilor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”. Membrii asociației au organizat un concert de colinde și au oferit cadouri copiilor centrului.

Invitatul special al acestui eveniment a fost amiralul Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care i-a îndemnat pe copii să îşi urmeze vocaţia, le-a împărtășit acestora din pasiunea sa pentru mare și din lunga sa experiență cu tinerii studenţi.

”Am fost impresionaţi de frumoasele lucrări realizate de copii dar şi de pasiunea şi dedicaţia cu care sunt îndrumaţi de profesorii şi îngrijitorii centrului”, au precizat reprezentanții asociației.

Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanța face parte din sistemul de protecție al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi este un proiect de tip rezidențial. Centrul asigură copiilor găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării în familia naturală sau în familii substitutive, într-un cadru adecvat unei dezvoltări pozitive și armonioase. Beneficiarii serviciilor oferite de centrul Micul Rotterdam sunt copii, separați definitiv sau temporar de părinții lor ca urmare a stabilirii în condițiile legii a măsurii de plasament.

Înfiinţată în iunie 2014, Asociația Civică „Pentru Constanța”.are drept scop promovarea valorilor naţionale, responsabilitatea civică, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi naţional. De asemenea, prin statutul său, asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.