Asociația Dăruiește Aripi lansează proiectul „DA, Eu Pot!”

militari americani daruieste aripi

Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației „Dăruiește Aripi”, alături de militari americani, pe holul secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța

Asociația Dăruiește Aripi demarează primul proiect educațional despre responsabilitate socială, adresat copiilor. Inițiativa poartă numele „DA, Eu Pot” și are drept principal obiectiv educarea copiilor în direcția dezvoltării conșțiinței sociale și a înțelegerii relației de interdependență dintre membrii unei comunități.

Primul modul din cadrul proiectului se desfășoară zilele acestea în cadrul a douăzeci de unități școlare din Constanța și beneficiază de susținerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

„Initiativa pe care v-o prezentăm astăzi poartă amprenta responsabilității noastre de a transmite generației tinere cunoștinte importante privitoare la implicarea lor socială. Credem că responsabilitatea socială se poate deprinde și copiii au nevoie să înțeleagă ce înseamnă rolul pe care îl joacă în a face „mai binele” posibil. În mod concret, am tipărit o carte cu o poveste terapeutică minunată, spun eu, pe care am distribuit-o gratuit la 3000 de elevi din școlile și grădinițele din Constanța. Intervine acum rolul dascălilor copiilor noștri să dezvolte temele abordate în Povestea lui Eu Pot!”, declară Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

„Povestea lui Eu Pot!” aduce astfel responsabilitatea socială în mijlocul copiilor, oferindu-le posibilitatea de a înțelege importanța actului de a dărui cu ajutorul diverselor teme și jocuri adaptate vârstei lor. Cartea conține o poveste educațională și activități interactive ilustrate de Daniela Șoșa, Maria Surducan, Maria Cucu, Teodora Oprea, Ileana Surducan și József Vass. „DA, Eu Pot!” va ajunge în toamnă și în alte orașe din țară, urmând ca datele caravanei să fie anunțate pe site-ul „Dăruiește Aripi”.

Asociația mulțumește pentru susținerea desfășurării proiectului: Asociația Ilustrart, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Ana Maria Huzum, Adina Rosetti. Asociația „Dăruiește Aripi” va continua să se implice cu toate resursele și în proiectele din sfera sănătății. Cel mai recent proiect este Reconstrucția si modernizarea secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pe care Asociația îl derulează în parteneriat cu Inima Copiilor și cu susținerea Fundației Vodafone România.

Asociatia Daruieste Aripi este o organizaţie non-profit, dedicată susținerii acelor proiecte caritabile ce pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul medical de stat românesc. Asociaţia își propune implementarea unor proiecte în domeniul medical, cu scopul de a îmbunătăți șansele pacienților de vindecare și supraviețuire.
Vă mulțumim pentru susținere!
Cont

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.