Au sunat alarmele în Constanța. Cum să interpretăm sunetele

alarma

Primăria municipiului Constanța anunță că astăzi, 1 noiembrie 2017, s-a derulat un exercițiu de alarmare a populației. Deși inițial a fost anunțat un exercițiu de alarmă aeriană, semnalul transmis a fost de alarmă la dezastre în scopul verificării cunoașterii componenței semnalelor de alarmare publică de către populație, conform anunțului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Reiterăm faptul că exercițiile se derulează în urma transmiterii de către dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce vor fi transmise periodic în cadrul unor exerciții.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.