Auchan, amendat cu 10.000 de lei de Protecția Consumatorilor Constanța

cartofi AuchanMagazinul Auchan de pe Șoseaua Mangaliei, din municipiul Constanța, a fost amendat cu 10.000 de lei de către Protecția Consumatorilor, pentru practici comerciale înșelătoare.

„Sunt prezentate la vânzare legume și fructe pretinse a fi calitatea I, când ele cu indulgență sunt calitatea a II-a spre a III-a”, a spus Horia Constantinescu, șeful instituției.

De asemenea, s-au retras de la vânzare mai multe mărfuri.

„S-au retras toate legumele si fructele depreciate, sau care nu respectau calitatea declarata. Cantitatea este de 115,5 kg, pentru care s-a prezentat documentul de distrugere. S-a dat și un avertisment pentru depozitare neconforma a unei cantități mici de ananas”, a spus Horia Constantinescu, șeful instituției.

În plus, Protecția Consumatorilor le-a impus celor de la Auchan o serie de măsuri, printre care se numără: sortarea leg-fructelor înainte de a ajunge la raft, respectarea condițiilor de depozitare, clasificarea produselor conform calității reale a acestora, verificarea continua a perisabilităților.

Vă recomandăm și:

VIDEO. Horia Constantinescu, Protecția Consumatorilor, după un control la Auchan. Românilor li se vând cartofi cu pământ, suntem lada de gunoi a țărilor străine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.