Avertisment de la Protecția Consumatorilor. Coaja citricelor ar putea fi cancerigenă!

citrice

Citiți cu atenție eticheta produselor pe care doriți sa le achiziționați. Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, atrage atenția asupra pericolului din coaja citricelor.

„Portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor si este folosita pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicida.

 

Ingerarea acestei substante ataca ficatul si rinichii si se pare ca este cancerigena si mutagena, dupa cum declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

 

Fructele si legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit si nici o culoare aparte. Legislatia Uniunii Europene incerzice folosirea THIABENDAZOL-IMAZALIL in agricultura.”, spune Paul Anghel.

citrice

ATENTIE! Intoxicarea poate interveni chiar daca nu se ingereaza coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.