Banca Transilvania a blocat conturile Asociației Elevilor din Constanța

alexandru manda

Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor Constanța

Banca Transilvania a blocat conturile Asociației Elevilor din Constanța.

Experiența, descrisă ca „tare nefericită”, a fost relatată de președintele Asociației, Alexandru Manda.

Iată ce spune acesta:

„În luna decembrie 2017, mandatul de administrator al contului Asociației urma să expire, așa că, prevăzător, am pregătit încă din noiembrie actele necesare prelungirii, pentru a fi depuse la bancă. Și de aici a început experiența mea nefericită. Lucrătorii departamentului juridic au zis că simpla hotărâre a Adunării Generale (organul cel mai înalt de conducere), autentificată de avocat, nu este suficientă și că trebuie o hotărâre a instanței (asta după cam două săptămâni de tărăgănare, timp în care mandatul expirase, deci implicit accesul la cont a fost blocat). Am depus la Judecătoria Constanța pe 5 decembrie, iar pe 7 ianuarie deja primisem prin poștă încheierea definitivă a instanței, numai bună de mers cu ea la bancă și deblocat contul.

Ați crede că e finalul poveștii? Aș vrea eu! Pe 8 ianuarie s-a mers la bancă cu actele de la instanță, hotărârile autentificate în câteva exemplare, procesul-verbal și tot tacămul. Este 13 februarie, iar banca încă nu a operat modificările, contul fiind încă blocat, iar organizația neavând acces la fondurile sale, necesare în derularea activităților! Asta în condițiile în care, nu exagerez, colegii mei și cu mine mergem aproape zilnic la sucursala Dacia a băncii, unde am vorbit cu toți funcționarii, de la cel care se ocupă de contul nostru până la director. În fiecare zi ni se transmite că nu există un răspuns și să revenim. După mai bine de o lună! După mai bine de o lună, funcționarii băncii nu au fost capabili să opereze niște modificări în baza de date, în condițiile unei hotărâri judecătorești definitive, care încuviințează prelungirea mandatului de administrare! Iar această atitudine afectează Asociația Elevilor din Constanța, căreia îi este oprit accesul la fondurile prin care își derulează activitatea!

Abia aștept ca această epopee să se încheie, iar printre primele operațiunii de după deblocarea contului va fi închiderea acestuia și ruperea oricărei relații cu Banca Transilvania! Lucru pe care îl voi face și la contul personal, fiindu-mi imposibil să lucrez cu o instituție care are o așa atitudine față de clienții săi.”

P.S. Așteptăm o poziție oficială a Băncii Transilvania în legătură cu acest caz, poziție pe care o vom publica în cadrul acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.