Black Friday. Ce vă sfătuiește Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorilor Constanța

horia constantinescu

Horia Constantinescu, comisar ef adjunct CJPC Constanța, în timpul unei conferințe de presă susținută la sediul instituției (foto: Constanța 100%, 9 noimebrie 2017)

Dacă vreți să vă cumpărați ceva de Black Friday, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, vă sfătuieşte să verificați prețul produselor înainte de apariţia reducerilor.

Acesta declarat joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii CJPC Constanţa vor verifica promoţiile din perioada de Black Friday.

„Există informaţii şi circulă zvonul în piaţă că parte din preţurile aparent reduse nu fac parte din reduceri. Vom verifica acest lucru. Îi sfătuiesc pe cei care doresc să aştepte Black Friday să înceapă verificarea preţului produselor pe care doresc să le achiziţioneze, înaintea apariţiei preţurilor diminuate petnru a-şi putea face lumină clară dacă fac o alegere bună sau nu. Mai ales pentru comerţul online noi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, nu avem şansa să verificăm documentele celui care vinde pe net, să ştim cât era preţul înainte”, a afirmat şeful CJPC Constanţa.

Horia Constantinescu a mai spus că vor fi verificate prin sondaj câteva produse, urmând să se stabilească astfel care este preţul de vânzare efectiv şi care este preţul pentru Black Friday.

„Putem vedea grilele de preţuri dinainte şi să realizăm în funcţie de vânzări, pentru că există şi zvonul în piaţă că se fac achiziţii speciale, cu preţuri speciale pentru Black Friday. Alegem prin sondaj câteva produse la care să vedem dacă au fost vânzări în trecut, care a fost preţul de vânzare efectiv şi care este preţul de Black Friday”, a precizat Horia Constantinescu.

Pentru cumpărăturile online, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor vă recomandă să:

  • Verificati stocul existent;
  • Verificati pretul afisat pe site si daca acesta este integral (contine sau nu TVA);
  • Verificati daca pretul include si costul de livrare.
Cristian Hagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.