FOTO Bolo Steak House – delicii culinare în Vama Veche

Bolo Steak HouseCând spuneți Vama Veche, cu siguranță că primul lucru la care vă gândiți nu este o friptură suculentă de vită, ci mare, soare, libertate, nonconformism.

Dacă veți mânca însă la Bolo Steak House, există o mare probabilitate ca, apoi, să asociați Vama cu deliciile culinare.

Bolo Steak House funcționează de circa trei ani, chiar pe buza plajei, pe aleea principală a micii stațiuni. Proprietarii au reușit un lucru care părea greu de crezut (și pe care n-aș fi pariat): să țină deschis tot timpul anului. Este, de altfel, singurul restaurant din Vama Veche unde puteți mânca și iarna, și vara.

Dacă nu sunteți gurmand, merită să vizitați restaurantul pentru cel puțin două lucruri: priveliștea de vis asupra mării, prin pereții care sunt, de fapt, geamuri, și colecția de vinuri de calitate. Există acolo oameni care se pricep foarte bine la acest aspect și care vor asorta felurile de mâncare cu vinul care se cuvine.

Să revenim însă la atracția principală: mâncarea. Știu oameni care au spus că au mâncat, aici, o vită la fel de bună ca la mama ei acasă, în America de Sud. Cereți, când ajungeți, o un Black Angus Ribeye Steak sau un T-Bone Steak. Sunt gătite de bucătari pricepuți, care au cele mai performante unelte pe care le veți găsi pe litoral. Nu veți regreta. Sau niște coaste de porc, unse cu sirop caramelizat. Carnea de pe ele se va desprinde cu ușurința unui fulg. Când le mâncați, veți da dreptate celebrei zicale care spune că „cea mai bună legumă este carnea”. Sau poate preferați un ciolan de porc confiat, rețetă specială Bolo, sau un cocoș pitic la cuptor, care vine înconjurat de cartofi cu rozmarin.

Evident, pentru că suntem la malul mării, din meniu nu puteau lipsi calcanul, bibanu, rapanele și scoicile, dar și multe alte tipuri de pește.

Restaurantul are câteva sute de locuri, așa că, dacă vreți să organizați un eveniment deosebit, pe care să-l țineți minte multă vreme, cu mâncare excelentă și o priveliște de neuitat, aveți unde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.