Când încep lucrările la Podul Cumpenei și cât durează

Podul Cumpenei

Podul Cumpenei

Primăria Municipiului Constanța anunță că lucrările de reabilitare a Podului Cumpenei (podul de la Butelii, așa cum este cunoscut) încep în data de 15 aprilie 2017. Câștigătoarea licitației, asocierea SC Mobitom – SC Siebol, are la dispoziție 12 luni pentru modernizarea Podului Cumpenei.

Proiectul a fost gândit astfel încât să nu fie obstrucționată circulația. Circulația pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Drept urmare, pe jumătate de pod se va lucra, iar cealaltă jumătate va rămâne deschisă pentru circulația autovehiculelor.

Pentru acest proiect municipalitatea va plăti 7.479.000 lei. Reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulație, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminați stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va presupune și introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV și telefonie într-o canalizație specială.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.