Cât câștigă un angajat McDonald’s

McDonald’s

McDonald’s a anunțat salarii de 1.850 de lei pentru noii angajați. Brut și cu bonuri de masă incluse (foto: Constanța 100%, 28 noiembrie 2017)

McDonald’s a deschis un nou restaurant în orașul Constanța, în centrul VIVO, din data de 29 noiembrie 2017.

Salariile oferite de McDonald’s încep de la 1.850 de lei pe lună, pentru „crew și hostess” (așa sună anunțul lor, cu denumirile în limba engleză). Este vorba de salariu brut, care include și valoarea bonurilor de masă.

Salariul pentru un „manager trainee” este de 3.200 de lei pe lună (brut, cu bonuri de masă incluse).

Toți cei care s-au angajat pe salariul de 1.850 de lei (care de fapt este de circa 1.650 de lei, dacă scădem valoarea bonurilor de masă), vor primi însă mai mult, de la 1 ianuarie 2018, pentru că Guvernul României a aprobat, astăzi, majorarea salariului minim de la 1.450 de lei la 1.900, pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună.

Specialiștii spun însă că majorarea va fi de doar 9% net, ceea ce înseamnă că, față de 1.065 de lei în mână cât ia acum un angajat cu salariul minim, de la 1 ianuarie omul va primi cu 97 de lei mai mult.

Practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creştere de 31,03% faţă de anul 2017 şi este influenţată de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%. În această sumă nu sunt incluse sporuri şi alte adaosuri”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Tot în el se mai spune că, pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, în anul 2018, valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă 11,40 lei/oră pentru cei 1.900 lei lunar.

Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară urmăreşte depăşirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producţie, astfel încât să se apropie de 50%, media din Europa. Nivelul de 1.900 de lei al salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali. Măsura va conduce la un impact asupra Produsului Intern Brut real de 0,6 puncte procentuale prin stimularea ocupării, creşterea puterii de cumpărare a salariaţilor şi reducerea muncii la negru”, se mai arată în comunicatul Guvernului României.

Vă recomandăm și:

Ce salarii se câștigă la LIDL

Și pentru că tot vorbeam de McDonald’s deschis în VIVO!, vă anunțăm că restaurantul a pregătit o ofertă specială. Până pe 3 decembrie, la fiecare dintre produsele: Big Mac, McChicken, porție medie de cartofi prăjiți, aripioare de pui (porție de 5) sau desert cu brânză și stafide cumpărat, vor primi al doilea produs gratuit din partea casei.

Vă recomandăm și:

IRONIE. După ce sălile de squash sunt înlocuite cu McDonald’s, Vivo! ne invită la sport

McDonald’s VIVO! este cel de-al 10-lea restaurant din cadrul centrului comercial, alături de branduri ca Salad Box, Chopstix, KFC, Rustic, Gyros sau Johnny’s Bistro by West Side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *