Câteva zeci de constănțeni au protestat pentru spațiu verde

protest parc tabacarie

Peste 60 de constănțeni ascultă ce spune deputatul Ion Stelian-Cristian, la portavoce, în Parcul Tăbăcărie (foto: Constanța 100%,4 noiembrie 2017)

Câteva zeci de constănțeni au ieșit astăzi, din case, pentru a cere primăriei să nu distrugă puținul spațiu verde care a mai rămas în oraș. Au fost circa 65, poate unul sau doi în plus sau în minus, cel puțin atât am numărat, spre finalul protestului.

Se opun, în primul rând, realizării unui parc de miniaturi în Parcul Tăbăcărie, parc mutilat în mod repetat în ultimii 15 ani.

Cei care sunt împotrivă sunt mai mulți, sute de constănțeni au semnat deja petiția împotriva proiectului anunțat de primarul PSD Decebal Făgădău. Între a nu fi de acord și a ieși în stradă este însă o diferență.

Unul dintre organizatori a fost deputatul USR Ion Stelian-Cristian.

protest in parcul tabacarie

Trebuie să păstrăm parcul pentru constănțeni, nu pentru o iluzorie atragere a turiștilor. Aceștia vin să vadă Cazinoul, nu să îl vadă în miniatură. Nu ne mai pot ignora la nesfârșit. Rugămintea mea este să ne mobilizăm pentru următoarele proteste, pentru că primarul nu va renunța prea ușor la proiect. Acesta ne-a dezamăgit deja prin acel argument că protestul vine dintr-o anumită zonă, că suntem populiști. Cu siguranță ne aude, dar nu ne bagă în seamă. Trebuie să îl determinăm să ne ia în serios. Nu suntem împotriva miniaturilor, așa cum spuneam, dar nu aici, nu în Parcul Tăbăcărie”, a spus deputatul.

Genocid ecologic. Spațiul verde din municipiul Constanța a fost măcelărit. Ce spune un raport al Băncii Mondiale

Un alt organizator al protestului, Sorin Belu, de la Baricada Verde, a prezentat o galerie foto cu imagini de tipul „înainte și după”, în care se vede cum mai multe spații verzi din Constanța au fost betonate.

protest parc tabacarie constanta

Constanța, înainte și după

Un constănțean prezent la protest spune a depus în instanță o solicitare de anulare a hotărârii prin care municipalitatea vrea să amplaseze parcul de miniaturi în Tăbăcărie. Acesta a afirmat că primit termen de la Judecătorie pentru 6 decembrie.

Următoarea acțiune de protest va avea loc săptămâna viitoare, data exactă urmând să fie anunțată pe rețelele de socializare.

Mai jos puteți urmări o emisiune la Dobrogea TV în care deputatul Ion Stelian-Cristian explică pe larg motivele protestului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.