Ce rușine! Primăria Constanța le anunță pe femei că-și pot face mamografie gratuit, dar la numărul de telefon nu răspunde nimeni

Femeile din Constanța pot beneficia, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018, de mamografii și teste Babeș-Papanicolau, a anunțat Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Acestea sunt realizate gratuit în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea” Diagnostic Mobil – Cancer de sân și col uterin, organizată de Fundația Renașterea cu sprijinul Primăriei Constanța, Motivi și City Mall Constanța. (detalii AICI).

Programările se pot face de luni – vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la numărul de telefon 0799606192.

O cititoare ne-a atras atenția că numărul nu funcționează.

Miercuri, în jurul prânzului, am încercat să sunăm și noi. În primele zeci de minute, numărul de telefon a fost deconectat. După mai multe încercări, am reușit să sunăm, dar nu a răspuns nimeni. Nu am avut nici posibilitatea să lăsăm un mesaj pe robot sau o altă modalitate de a cere informații sau de a face o programare.

Puteți asculta mai jos una dintre încercările noastre de a vorbi cu cineva la acest număr.

Campania se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

Mamografia constă în examen radiologic al sânului, realizat de tehnicianul radiolog, pentru depistarea cancerului de sân. Mamografia este interpretată de medicul radiolog și poate arăta modificările apărute la nivelul sânului înainte ca femeia sau medicul acesteia, să le simtă la palpare. De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani.

Testul Babeș Papanicolau se efectuează pe masa ginecologică și constă în recoltarea, cu ajutorul unei periuțe, a unei probe din colul uterin. Aceasta este prelucrată în laborator, apoi examinată microscopic pentru a se identifica modificările aparute la nivelul celulelor. Existența modificărilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Această investigație este recomandată tuturor femeilor care și-au început viața sexuală.

P.S. O femeie spune că sună „în disperare de dimineață”. Este ora 14.00. Nu a răspuns nimeni.

 

3 comments

  • Eu am sunat personal si m-am programat. Trebuie sunat pana prinzi reteaua libera. Nu au casuta vocala, asta este tot. Stirea nu isi are rostul, parerea mea.

  • Tutuianu Georgeta

    da,am sunat la infinit,am mers personal la cyti parc Constanta,la caravana si listele erau kilometrice!Nu accepta nici pe lista de rezerva sa te inscrii,sa nu-mi spuna ca toate persoanele inscrise se prezinta la recoltare-proba! Am sunat si LA FUNDATIE bUCURESTI,n-ai cu cine sa vorbesti ca nu raspunde nimeni la telefon,i-au copiat pe constanteni! Unde sa reclamam?Nu mai faceti propaganda ,daca nu sunteti pregatiti sa onorati toata lumea! Nu va doresc sa ajungeti in situatia noastra,batrani si neajutorati,daca v-ati ridicat astazi datorita umerilor nostrii! Multumiti-ne pentru locurile calde create voua astazi!

    • Tutuianu Georgeta

      Care caravana ptr ginecologie?da,am sunat la infinit,am mers personal la Cyti moll Constanta,la caravana listele erau kilometrice! Nu accepta nici pe lista de rezerva sa te inscrii,sa nu-mi spuna ca toate persoanele se prezinta la recoltare probe ginecologice!Am sunat si la Fundati Bucuresti,n-ai cu cine vorbi ca nu raspunde nimeni,i-au copiat pe constanteni! Unde sa reclamam!Nu mai faceti propaganda,nu venim de placere,de nevoie!Nu va dorim sa ajungeti in situatia noastra,batrani si neajutorati,daca v-ati ridicat astazi datorita umerilor nostrii! Multumiti-ne ptr. locurile calde create voua astazi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.