Cea mai mare greșeală a opoziției din Constanța

Demisia lui Radu Mazăre din funcția de primar al Constanței nu a venit ca o surpriză, dar tot i-a luat pe nepregătite pe politicienii din așa-zisa opoziție.

Așa cum înțeleptul își face vara sanie și iarna car, un politician adevărat ar trebui să-și facă un program de guvernare atunci când se află în opoziție. Și din punctul acesta de vedere, opoziția din Constanța stă bine: a avut 15 ani de zile, 15 ani!, să prezinte un program de dezvoltare a orașului.

Nu am văzut în tot acest răstimp un proiect, de la A la Z, în care să ni se spună ce dorește opoziția de la acest oraș. Un proiect pentru Constanța, în care să se prezinte modul în care este înțeles viitorul educației, modul în care vor fi atrași investitori, cum se va dezvolta arhitectural orașul, care sunt soluțiile pentru a eficientiza transportul în comun (sau cel puțin de a opri haosul care stăpânește acum domeniul). Nu am auzit nimic despre cum se poate mări suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, nu am văzut niciun proiect concret pentru a crea noi locuri de parcare pentru orașul acesta sufocat de mașini.

Am văzut în schimb altceva: o luptă între OAMENI, nu între PROIECTE. Ambițiile personale domină cursa pentru Primăria Constanța. Unde sunt locuitorii Constanței în această ecuație? Nicăieri. Cineva care i-ar fi respectat ar fi prezentat până acum un proiect pentru ei, abia apoi ar fi căutat omul potrivit să-l pună în aplicare.

Constanța nu are nevoie de un primar care taie și spânzură, ci de consilieri capabili și competenți, nu de un one man show, cum a fost Radu Mazăre, ci de o echipă de profesioniști care să știe să găsească soluțiile pentru multele probleme ale orașului.

Din păcate, opoziția din Constanța suferă de un egoism feroce și nu vede pădurea din cauza copacilor.

Prezentați proiecte concrete pentru Constanța, doamnelor și domnilor care doriți să candidați, nu vă scoateți ochii între voi pe o funcție!

P.S. Mie însumi mi se părea importantă această luptă internă în partide pentru desemnarea candidatului. Îi mulțumesc lui Dumitru Bădrăgan pentru ideea acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.