Centrul pentru Resurse Civice a monitorizat alegerile locale

centrul pentru resurse civice

Echipa Centrului pentru resurse civice

16 observatori independenți, acreditați de către Centrul pentru Resurse Civice, au fost prezenți în toate cele 9 secții de votare din cele 3 comune constănțene unde au fost organizate alegeri.

Observatorii au asistat, duminică 5 noiembrie, la alegerile locale parțiale desfășurate în comunele constănțene Bărăganu, Mereni și Pantelimon.

Pentru a preîntâmpina eventuale nereguli la alegeri, organizația a luat decizia de a se implica în procesul electoral prin monitorizarea secțiilor de votare. Astfel, 16 persoane au fost acreditate pentru a fi prezente la vot pe toată durata acestuia și au avut datoria de a menționa orice fel de încălcare a legii. Printre cele mai frecvente situații semnalate de observatori către președinții secțiilor de votare au fost încercările partidelor de a influența alegătorii. Un alt incident remarcat de observatorul CRC a fost fotografierea buletinului de vot în interiorul cabinei de către un alegător, care a fost deferit poliției.

Anul acesta, asociația Centrul pentru Resurse Civice a primit premiul I la Gala Societăţii Civile 2017, secţiunea Comportament civic şi Participare publică. Această distincţie a fost obținută alături de grupul Geeks for Democracy și recompensează implicarea în monitorizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, atunci când organizația a acreditat 120 de observatori independenţi, în judeţele Alba, Sibiu şi Constanţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.