Cerere în căsătorie pe bricul Mircea

Nistor Ştefan Alexandru, absovent al Facultăţii de Navigaţie şi Management Naval din cadrul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, promoţia 2014, a cerut-o în căsătorie pe prietena sa, la bordul navei școală Mircea.

După finalizarea studiilor, Ştefan Alexandru s-a stabilit la Londra unde, în prezent, are o carieră de succes, fiind împlinit atât pe plan material, cât şi sentimental. Iubita lui, Arhip Anca-Gabriela, cu care locuieşte în Marea Britanie, a înţeles faptul că munca în străinătate l-a ţinut departe pe logodnicul ei de propria-i familie.

Într-un atare context, la propunerea acestuia de a-i face o surpriză tatălui său, comandor Liviu Nistor, ce se afla în voiaj cu elevii de la Şcoala de Maiştri Militari ”Amiral Ion Murgescu”, în calitate de şef al practicii acestora, fata a acceptat fără ezitare.

 

Întâmplarea, deloc neaşteptată, face ca Bricul Mircea, cu care aceştia se deplasau, să staţioneze în portul din Marsilia în data de 21 iulie 2015, dată care, de altfel, reprezintă ziua de naştere a iubitei lui Ştefan Alexandru. Tânăra nu s-a gândit niciun moment la surpriza ce o aştepta.

Ştefan a hotărât că a venit clipa să facă pasul cel mare, însă nu putea să-şi ceară iubita în căsătorie pe meleaguri străine. Astfel, a decis că locul ideal care să marcheze acest moment important, să fie Bricul Mircea, Nava Şcoală unde şi-a desfăşurat practica din timpul facultăţii. Aşadar, în crearea şi desfăşurarea marelui eveniment, a „complotat” cu tatăl lui, care a pregătit pe bric toate cele necesare momentului.

Ajunşi la bordul navei, în timp ce fata vizita renumita Navă Şcoală pe care a auzit-o de atâtea ori pomenită în amintirile iubitului său, acesta din urmă a intrat într-una din cabine, întorcându-se îmbrăcat în uniforma pe care o avea din timpul practicii, ţinută în care fata nu a avut ocazia să îl mai vadă până atunci.

Adevărata surpriză însă, a venit în momentul în care acesta a îngenuncheat, având în mână un inel… Fata a izbucnit în lacrimi de fericire, nevenindu-i să creadă că în acest an are parte de cel mai frumos cadou pe care-l poate primi vreodată.

Preluarea după un text de Oana-Maria Burnar, www.mapn.ro

Foto: www.mapn.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *