VIDEO. Claudiu Palaz și PMP, (o)poziție corectă în Consiliul Municipal Constanța

decebal fagadau claudiu palaz

Decebal Făgădău îi explică ceva lui Claudiu Palaz, într-o pauză de consultări a ședinței de Consiliu Municipal Constanța, în data de 31 martie 2017

Claudiu Palaz stătea în picioare, astăzi, lângă ușă, în sala ”Remus Opreanu”, unde avea loc ședința Consiliului Municipal Constanța. Urmărea cu atenție ordinea de zi, unde consilierul PMP Secil Cantaragiu se pregătea, aveam să văd mai târziu, să ia cuvântul la un proiect important, care vizează direct banii noștri.

Este vorba, concret, despre cererea cluburilor HC Dobrogea Sud Constanța și HC Farul Constanța de a primi 3.000.000 lei, respectiv 1.400.000 lei. Asta după ce, în anul 2016, Consiliul local a aprobat suma de 4.400.000 lei din bugetul local pentru finanțarea HC Dobrogea Sud Constanța și 1.600.000 lei pentru HC Farul Constanța.

Partidul Mișcarea Populară nu a fost de acord cu acordarea banilor fără condiții, ci a solicitat transparență. Consilierul local Secil Cantaragiu s-a contrat cu handbalistul Rudi Stănescu. I-a reproșat că au fost mințiți când li s-a spus că handbaliștii sunt pe un loc fruntaș în clasament, dar și faptul că salariile acestora, plătite din bani publici, nu sunt totuși publice.

O parte din discuție a fost surprinsă și de Constanța 100% și o puteți vedea la finalul acestui articol.

Președintele de ședință, Aurelian Marin, a cerut o pauză de 10 minute pentru consultări. Decebal Făgădău a plecat de la prezidiu și s-a dus în partea cealaltă a sălii, unde se afla Claudiu Palaz, care nu s-a mișcat din loc toată ședința. A urmat o discuție față în față, de câteva minute. Rezultatul: consilierul Secil Cantaragiu a propus două amendamente care s-au bucurat de votul majorității consilierilor. Primul amendament a vizat justificarea sumelor cheltuite de cele două cluburi până la această dată și prezentarea lor în fața comisiilor reunite de specialitate Buget-Finanțe și Juridică, iar banii solicitați suplimentar să fie alocați doar în urma unui aviz pozitiv exprimat de cele două comisii. Prin al doilea amendament s-a cerut diminuarea sumei de 3.000.000 lei solicitată de HC Dobrogea Sud la 2.000.000 lei.

Dorim să aducem la cunoștință faptul că HC Dobrogea Sud Constanța a avut la dispoziție un buget de trei ori mai mare decât echipe clasate pe podium în clasament, clubul constănțean aflându-se în acest moment doar pe locul cinci. Partidul Mișcarea Populară își menține promisiunile făcute în campania electorală, susținând atât proiectele viabile pentru cetățenii orașului Constanța, cât și transparență, obiective ce pot fi realizate doar printr-un management profesionist care să ofere performanță prin cheltuirea responsabilă a banilor”, au precizat reprezentanții PMP, după ședință, printr-un comunicat de presă.

În opinia noastră, echipele de handbal merită două milioane de euro din buget, dar orașul are alte priorități. Nu poți arunca munți de bani pentru o echipă, fără să știi lucruri elementare, de exemplu ce salarii au jucătorii, în condițiile în care zeci de constănțeni, din banii cărora se plătesc acești bani, nu au asfalt pe străzile pe care locuiesc și nici măcar trotuare. După ce se rezolvă probleme aceste stringente de infrastructură ne putem gândi și la cum cheltuim două milioane de euro. Deși nu pot fi suspectat că sunt un fan al lui Claudiu Palaz sau al partidului său, trebuie să recunosc: (o)poziția de astăzi a PMP este corectă.

Cât despre circul făcut de același Claudiu Palaz la ședința Consiliul Județean… asta e altă mâncare de pește.

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.