Comandanții de cursă lungă ar putea avea pensii mai mari

comandanții de cursă lungă

Reprezentanții Ligii Navale Române, în timpul discuțiilor cu parlamentarul PSD George Vișan

Deputatul PSD de Constanța George Vișan a avut, în cursul ultimelor luni, o serie de întâlniri la cabinetul parlamentar din Constanța, cu numeroși reprezentanți ai Ligii Navale Române. Subiectul discuțiilor a fost revizuirea legislației pensiilor în domeniul naval, precum și promovarea unei inițiative legislative în vederea reparării unei inechități produse personalului navigant maritim care a efectuat serviciul numai pe navele comerciale aflate sub pavilion românesc.

În urma acestor audiențe, parlamentarul constănțean a organizat o întâlnire între o delegație a Ligii Navale Române, alcătuită din comandanții de nave maritime Stelian Ursu, Mircea Bulgăr și Cherim Nejmedin, și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la București.

Împreună cu reprezentanții Ligii Navale Române, filiala Constanța, am avut o întâlnire de lucru cu domnul ministru secretar de stat in Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Rîndunică, pe tema corectării în noua lege a pensiilor a cuantumului pensiei comandanților de cursă lungă! Sperăm ca în urma acestor discuții să se găsească o soluție care să rezolve problema acestor oameni care au muncit o viață întreagă pentru România iar pensiile lor să reflecte sacrificiul, responsabilitatea, obligațiile și răspunderea necesare în timpul efectuării serviciului la bordul navelor maritime”, a declarat deputatul George Vișan.

De asemenea, la finalul discuțiilor, comandantul de cursă lungă Stelian Ursu a precizat:

„Am stat de vorbă pe marginea memoriului pe care peste 150 de comandanți, comandanți secunzi, ofițeri și șefi mecanici l-au transmis domnului deputat Vișan. Sistemul pensiilor publice bazate pe punctaj ne-a aruncat în cea mai mare mizerie socială, fără posibilități de supraviețuire, nici chiar medicamentele necesare nu le putem procura. Reprezentanții ministerului au promis ca vor analiza situația noastră iar în luna ianuarie, odată cu noua lege a pensiilor, avem speranța că și nouă, atâți câți am mai rămas, ni se va face dreptate”.

2 comments

 • Bisnitarii astia mai lipseaua la pensiile speciale. Cand vindeau Kentul, Cafeau, Casetofoanele, Vidiourile (cum le zicea impuscatul) si Blugii cu sute si mii de lei si la stat nu dadeau nimic pentru ca aveaua salarii mici si diurna in dolari, nu s-au gandit ca o sa vina ziua sa primeasca pensie?????
  Sunt categorii care chiar ar trebui sa li se mareasca pensiile. Un exemplu bun sunt profesorii, care desi erau capabili, ca altfel nu ajungeaua acolo, au ales sa ramana in tara si sa invete prostimea carte nu sa umble dupa fuste prin toate porturile lumii si sa faca specula cand se intorc in tara.

 • Un simplu cetatean

  Domnule Profesor,

  Pe vremea lui Ceasusescu, salariile erau destul de apropiate pentru multe categorii de salariati, inclusiv pentru ingineri, profesori, medici, inclusiv navigatori undeva intre 2800 si 3800 de lei, la care se mai adaugau sporuri.
  In mod logic, si sumele retinute de catre stat pentru aceste salarii ERAU SIMILARE !

  N-ar fi normal ca la contributii banesti egale sa fie pensii egale ? ca la ora actuala nu prea se intimpla asa!
  Dvs, plecati de la importanta sociala a muncii de profesor, si nu contest asta;
  Ar fi totusi frumos pentru Dvs sa nu generalizati.

  Stiti cumva cam cum era sa fii ofiter punte sau mecanic, cu o nava petroliera la descarcare, in portul Constanta, sub incidenta planului guvernamental de import titei, cind primul ministru primea in fiecare dimineata raportul cantitatilor operate?
  Daca apareau abateri pentru diverse motive chiar neimputabile echipajelor – lipsa piese rezerva import, lipsa materiale considerate strategice – Bronz, Inox etc – dimineata urmatoare trebuia sa dai declaratii, stim noi unde!

  Problema o puneti gresit si din alt punct de vedere: e o eroare sa va luptati cu alte categorii sociale pentru niste drepturi pe care statul roman nu vi le asigura.
  De ce se intimpla asta?

  Pai sa ne aducem aminte de jaful de la privatizare!
  Acum multa lume il blameaza pe fostul prim ministru. La vremea respectiva avea un numar mare de sustinatori, si mi-e teama ca marea majoritate a cadrelor didactice era printre ei!

  Cu speranta ca veti reconsidera…
  Un navigator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.