Comuna Peștera a devenit model pentru orașe

pestera

Comuna Peștera a ajuns model pentru orașe. Primarul din Peștera, Valentin Vrabie, este invitat să vorbească despre transformările din comuna sa în dezbaterea “Negru Vodă Încotro”, care va avea loc duminică, 27 martie, începând cu ora 13.00 la Casa de Cultură din orașul Negru Vodă.

Discuțiile se vor axa pe găsirea de soluții pentru diferitele probleme apărute în sectoarele administrației publice locale precum: serviciile publice (eficientizarea serviciilor locale precum furnizare apă, canalizare, gunoi, servicii medicale etc), educaţiei (problemele şcolilor, accesul la o educaţie cât mai bună), siguranţei publice (problema camerelor video, apariţia câinilor vagabonzi aduşi din alte localităţi), financiar-economice (atragerea de investitori şi crearea de noi locuri de muncă) dar şi sociale (ajutorul social pentru cei care chiar au nevoie). O altă problemă abordată se referă la statutul administrativ al localității Negru Vodă: oraş sau comună – avantaje şi dezavantaje.

“Este rolul nostru de reprezentanţi ai comunităţilor locale să încercăm să le oferim cât mai multe informaţii cetățenilor, pentru ca aceştia să poată lua deciziile optime cu privire la viitorul lor. Modelul pe care eu l-am implementat în comuna Peştera poate fi aplicat cu succes în orice localitate a ţării, dacă se doreşte acest lucru”, a declarat Valentin Vrabie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.