Concert de pian la Universitatea Ovidius, susţinut de Milica Jelača Jovanović şi Marija Ilić

harps_pic

Milica Jelača Jovanović

Joi,  4 august 2016,  în Aula Magna a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (Bd. Mamaia nr. 124), începând cu ora 18:00, va avea loc un concert susţinut de renumitele pianiste Milica Jelača Jovanović şi Marija Ilić, de la Universitatea Western Washington (WWU), respectiv Conservatorul Concordia din Statele Unite ale Americii.

În program sunt incluse lucrări de Dvořák, Brahms, Schubert, Schumann, Ligeti, Bolcom şi Fauré. Intrarea este liberă.

Milica Jelača Jovanović provine dintr-o familie de muzicieni profesionişti din Belgrad, Serbia, şi a început să susţină recitaluri încă de la vârsta de opt ani. Recunoscută la nivel modial ca „un pianist energic şi carismatic”, a apărut pe scenă ca solist, de-a lungul timpului, cu Orchestra Simfonică „Whatcom”,  Orchestra Simfonică „Sioux City”, Orchestra Simfonică RTV Belgrad, Orchestra Simfonică „Stanislav Binički”, Orchestra Barocă „Josip Slavenski” și Orchestra Simfonică WWU. Milica Jelača Jovanović este profesor la Colegiul de arte plastice şi interpretative din cadrul Universităţii Western Washington, Bellingham, Washington.

Marija Ilić este o pianistă de origine sârbă. Aceasta este cunoscută în lumea muzicii ca fiind un „muzician clar și decisiv”, „convingător” și „poetic”, şi a fost remarcată în cronicile New York Times pentru „intensitatea sa liniștită”. Spectacolele sale includ recitaluri la Weill Recital Hall din cadrul Carnegie Hall, Clark Studio Theater din cadrul Licoln Center şi la Merkin Hall. Marija Ilić este profesor la departamentul de pian al Conservatorului Concordia, Bronxville, New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *