Consilierul independent Andrei Popescu, în război cu maxi-taxi: Municipiul Constanța are nevoie de un plan de transport

andrei popescu

Consilierul independent Andrei Popescu a declanșat un război împotriva serviciului de maxi-taxi, un serviciu ineficient, înființat pe vremea lui Mazăre și continuat în aceleași condiții în mandatul lui Decebal Făgădău.

Andrei Popescu a publicat raportul Politiei locale legat de controalele din maxi-taxi și a adresat o scrisoare publică locuitorilor orașului, pe care o puteți citi mai jos.

„Din raport am aflat, ca au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 82.000 lei. Aceste sanctiuni au stat in baza nedetinerii documentelor necesare desfasurarii activitatii de transport, sau documentele prezentate nu erau valabile.
La aceste sanctiuni se adauga si cele aplicate de Politia Rutiera.
De asemenea, politistii locali mi-au dat dreptate privind asocierea dintre operatorii avizati si alte persoane fizice sau juridice, in scopul inlocuirii autovehiculelor ce detineau aviz de traseu.
Prin aceasta asociere, de fapt, acestia circula fara aviz de traseu, emitand bilete in nume propriu, mai precis… transport ambulant!
Politistii locali au transmis toate aceste date celor de la Serviciul de transporturi, in vederea luarii masurilor ce se impun.
Mingea este la doamna director Ela Popescu, ramane de vazut in ce fel va actiona!
Din acelasi raport aflam, ca actiunile de control vor continua si in viitor, acestia solicitandu-le actiuni comune de control, celor de la RAR, ANAF si ISCTR.
Nu neg ca acest serviciu de tip maxi-taxi are cerere, la orele de varf fiind un flux de peste 7.000 de calatori.
Dar nevoia nu poate tine loc de un transport sigur si decent.
In acest sens, daca domnul Primar e ocupat cu alte activitati, voi solicita o intalnire cu toti transportatorii locali si cei de la Serviciul de transporturi pentru a gasi o solutie.
O solutie de avarie ar fi suplimentarea curselor la orele de varf si de catre alti operatori.
Solutia reala este intocmirea unui plan de transport(care trebuia facut de peste 10 ani de zile), pentru ca vedem unde a dus carpeala asta.
Acest plan trebuie sa stabileasca o delegare a gestiunii, la aceasta licitatie putand participa operatori din toata Uniunea Europeana.
Acest plan trebuie sa includa trasee ale maxi-taxi ce nu se intersecteaza cu RATC si binenteles statii fixe.
Meritam un transport sigur si decent, voi face tot ce imi sta in putinta pentru a avea parte de unul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.