Constanța ar putea avea un nou PARC

Constanța ar putea avea un nou parc, dacă inițiativa unui consilier local va deveni realitate.

Printr-o adresă pe care am depus-o la secretariatul Primăriei Constanța, consilierului PNL Costin Avătavului m cerut demararea lucrărilor de ecologizare si aducere la nivel a unei zone degradate din municipiul Constanta. Este vorba de terenul situat in zona Marvimex, cuprins intre strazile Prieteniei – Dreptatii –Dumitru Marinescu – Solidaritatii, inventariat la sectiunea Spatii verzi aflate in intretinerea Municiului Constanta.

„Scopul demersului meu este de a transforma acest teren intr-un parc public. In ultimii ani terenul a fost sufocat de buruieni, masini abandonate si gunoiae. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este unul din puținele spații ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții, indicele privind suprafața de spațiu verde, in acest cartier, fiind cu mult sub norma impusă de comisia europeana de 26 M2/ cap de locuitor. Pentru astfel de terenuri, prin Planul de Urbanism General, primaria ar trebui sa impuna destinatia nemodificabila de spatiu verde”, a declarat Avătavului.

Acesta a precizat că toate acțiunile intreprinse de departamentele de specialitate ale primăriei in acest demers si că speră ca până la sfârșitul anului locuitorii din această zonă să beneficieze de un parc nou.

3 comments

  • Noi avem cateva parcuri care sunt varza…..dupa ce ca acestea deja existente sunt sub orice critica sa ne mai gandim sa facem altul de la 0?…..

  • Același proiect și altul am propus și eu primăriei încă de acum 3 ani, parc cu locuri de joaca pentru copii și parcare rezidențială sau parcare sub și supraterana pentru acel loc delimitat de lângă SC. 39 iar primul răspuns a fost ca este teren public al primăriei iar al 2 lea răspuns după a2a propunere a fost ca acel teren este unul privat, aparținând din anii 30 moștenitorilor familiei Movilă, iar dânșii nu pot interveni pe acea proprietate, întrebarea e alta : când s-au plantat copacii la începutul lunii de studenții basarabeni(si ma bucur ca au făcut acest lucru) am întrebat dacă au primit aprobare de la primărie sau de la proprietarii terenului? Nu numai ca nu mi sa răspuns dar mi-a fost și șters comentariul…?!? Cred ca era mai de folos intervenția primăriei pentru creare de parc cu loc de joaca pentru copii chiar și cu parcări de jur împrejurul terenului…

  • Este posibil sa gasim un astfel de tapsan dezolant in municipiul Constanta ? Nu-mi vine sa cred, cat de puturos si nemernic poti sa fi ca primar incat sa nu amenajezi un astfel de loc, macar prin a-l igieniza. Putea fi macar gazonat si se puteau ulterior planta niste pomi, pentru a crea o oaza de verdeata intre blocuri, de care si asa ducem lipsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.