Constanța are un nou prefect. Cine este și ce avere are

Ioan Albu, noul prefect al Constanței (foto: Ziuact.ro)

Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o serie de hotărâri referitoare la eliberări și numiri de prefecți și subprefecți.

„A fost aprobată o hotărâre privind aplicarea mobilității pentru Nicolaescu Adrian Viorel din funcția publică de prefect al județului Constanța în funcția publică de inspector guvernamental, precum și o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Constanța de către Albu Ioan.”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ioan Albu este fiul lui Gheorghe Albu, unul dintre cei mai cunoscuți membri PNL, dar și unul din cei mai importanți oameni de afaceri din Constanța, fost director al Direcției Agricole.

Ioan Albu era până azi, la rândul său, director al Direcţiei de Agricultură Constanţa. Potrivit declarației de avere din 2015, deținea peste 50 de hectare de teren agricol, o pășune și un teren intravilan, două apartamente, conturi bancare de peste 70.000 de lei, pe numele său sau al familiei.În 2015 a obținut venituri din cinci surse: două slujbe de inginer la două firme, una de jurist, dar și din indemnizația de consilier județean. Grosul veniturilor, peste 144.000 de lei, l-a reprezentat subvenția pentru terenuri de la APIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.