Cristina Dumitrache, PSD, organizează o dezbatere publică pe tema legii vaccinării

cristina dumitrache

Deputatul PSD Constanța, Cristina Dumitrache, organizează vineri, 17.11.2017, ora 14.00, la Sala Mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, o dezbatere publică pe tema „Legea vaccinarii: obligativitate sau recomandare?”

„Sunt PRO vaccin, PRO informare, PRO transparență, PRO comunicare și PRO dreptul fiecăruia de a alege ce este mai bine pentru el și pentru copilul său”, a declarat Cristina Dumitrache, care a depus o serie de amendamente la proiectul de Lege 216/2017 privind vaccinarea persoanelor în România.

Alături de parlamentarul constănțean, alți 95 de deputați au semnat pentru eliminarea sancțiunilor excesive din acest proiect de Lege.

În acest sens, Cristina Dumitrache învită autoritățile din domeniu, cetățenii și reprezentanții presei să își spună punctul de vedere cu privire la Legea Vaccinării și amendamentele propuse.

„Nicăieri probabil că nu există propusă această testare genetică, din ce am văzut în alte ţări. Cred că suntem poate singurii care vaccinăm încă de la naştere, în primele ore. Nu ai cum, în momentul acela, nu ai cum să ştii exact organismul acelui copil. Apoi, persoana care vaccinează în maternitate, nu este medicul de familie, cel care cunoaşte tabloul medical al familiei. Pentru a face aceste testări, dacă ar exista o suspiciune din partea medicului de familie, atunci ar putea să ceară dispunerea unor anumite avize, intrăm în detalii tehnice pe care le consider corecte. Dar, ceea ce prevede această lege este nu doar grav, ci extrem de grav”, a spus, recent, Cristina Dumitrache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.