Crosul „Iubim familia”, tabără de reconstituiri istorice și seară folk în orașul Ovidiu

ovidiu

Spectaculos: focul de tabără a fost aprinse pe apă

În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, ieri seria de evenimente sportive și culturale a continuat cu cea de a IV-a edție la Cross-ul orașului Ovidiu „Iubim Familia”, tabăra de reconstituire istorică și seara de muzică folk.

La startul cross-ului s-au aliniat aproximativ 850 de participanți. Startul la acest eveniment a fost dat de campionul olimpic domnul Ilie Floroiu, primarul orașului Sulmona (Italia) doamna Annamaria Casini și primarul George Scupra. Pentru întreaga sa activitate și contribuția adusă în dezvoltarea sportului constănțean domnului Ilie Floroiu i-a fost desemnat titlu de președinte onorific al Clubului Sportiv din Ovidiu. Au fost premiați toți participanții care au luat startul constând in cadouri și premii speciale.

În cadrul taberei de reconstituire istorică au participat aproximativ 400 de elevi ai școlilor din Ovidiu la atelierele meșteșugărești (olărit, pielarie) și au fost prezentate momente de reconstituire istorică romană.

Seara, la Debarcaderul din Ovidiu a fost organizată o seară de muzică folk, concert susținut de Mircea Vintilă, Mariana Butnaru și Laurențiu Marinescu și a fost aprins un foc de tabără pe lacul Siutghiol.

Astăzi, 30.06.2017, începând cu ora 20:00 pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu, va fi prezentat filmul ,,Drumul Exilului’’ (film realizat de primaria din Sulmona), momente artistice (dans contemporan), recital de poezie ovidiană dar și premiera unei piese de teatru „Ars Amandi” (performance muzical pe muzica originală și versurile poetului Ovidiu, film realizat de primăria Ovidiu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.