Cum a ajuns Primăria Cumpăna să lucreze cu firma care a contestat licitațiile pentru Cazinoul Constanța, Parcul Arheologic și Sala Polivalentă

complex sportiv cumpana

Macheta complexului sportiv din Cumpăna (foto: SkyscraperCity.com)

Constanța 100% scria, recent, că Primăria Cumpăna a acordat trei contracte firmei Euromateria SRL. Fără să afirmăm că este o problemă legală la mijloc, subliniam numai că este firma care a contestat licitațiile pentru Cazinoul Constanța, Parcul Arheologic și Sala Polivalentă. O firmă care l-a nemulțumit și pe primarul Constanței.

Mă deranjează că sunt două companii care din Constanța care pun bețe-n roate proiectelor. Voi căuta împreună cu juriștii primăriei modalități ca aceste companii să fie trase la răspundere, pentru că proiectele bat pasul pe loc”, spunea primarul Constanței, Decebal Făgădău, PSD, anul trecut. Una dintre aceste două companii este chiar Euromateria.

Am solicitat Primăriei Cumpăna să ne spună cum a ajuns să lucreze cu Euromateria și am primit următorul răspuns, pe care îl publicăm mai jos, exact cum ne-a fost trimis, spre informarea corectă și completă a celor interesați,

Complex sportiv Sf.Nicolae com Cumpana, jud Constanta

Pentru investiția “Complex sportiv Sf.Nicolae com Cumpana, jud Constanta” UAT Cumpăna a înaintat solicitare de includere la finanțare in cadrul Programului de constructii de interes public sau social, subprogramul, Complexuri sportive către Compania Națională de Investiții în anul 2014. Ca urmare a includerii la finanțare a investiției, UAT Cumpăna a procedat la achiziționarea serviciilor de proiectare (faza SF).

După avizarea documentației de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-a procedat la predarea pe baza de protocol a amplasamentului situat în comuna Cumpăna, Str. Strajei nr. 45-47 – lot 3/2 aflat în administrarea Consiliului Local Cumpăna în suprafață de 26.588 mp.

Procedura de atribuire a contractului pentru “Proiectare si executie Complex Sportiv Sf. Nicolae, Com. Cumpăna , Jud. Constanța” a fost realizata de catre Compania Nationala de Investitii astfel:

In data de 28.04.2016 a fost publicat pe SEAP invitatia nr. 387682 pentru “Proiectare si executie Complex Sportiv Sf. Nicolae, Com. Cumpăna , Jud. Constanța” de catre Compania Nationala de Investitii.

In data de 05.01.2017 a fost publicat anuntul de atribuire nr. 204991 / 05.01.2017 ofertantul castigator fiind Asocierea SC Euromateria SRL & SC Princer SA .

Conform devizului general cheltuielile necesare realizarii obiectivului “Construire Complex Sportiv Sf. Nicolae, Com. Cumpăna , Jud. Constanța” au fost structurate astfel:

 • Valoare finantata de Compania Nationala de Investitii: 17.265.815 LEI
 • Valoarea finantata de UAT Cumpana : 833.243 LEI reprezentand cheltuieli pentru : lucrari de amenajare a terenului (zid de sprijin); bransamente(apa,canalizare,iluminat,gaze); lucrari racorduri in incinta; dotari

Astfel, avand in vedere atribuirea contractului de proiectare si executie ofertantului mentionat anterior si tinand cont ca lucrarile de amenajare exterioara si utilitati aflate in responsabilitatea UAT Cumpana se executa pe acelasi amplasament si in acelasi timp cu lucrarile de terasamente aferente terenurilor sportive, Primaria Cumpana a achizitionat din catalogul electronic SEAP urmatoarele lucrari, respectiv:

 • Lucrari de bransament si alimentare cu apa Complex Sportiv Sf. Nicolae
 • Lucrari de amenajare teren si taluz Complex Sportiv Sf. Nicolae
 • Lucrari de canalizare menajera Complex Sportiv Sf. Nicolae

Pentru toate aceste lucrarii a fost incheiat un singur contract de lucrari cu SC Euromateria SRL in data de 24.10.2017 in valoare de 365.719 lei fără TVA, adică 435.205 lei, cu TVA.

Conform Legii 98/19.05.2016 privind achizitiile publice art.7 al.5 ”Autoritatea contractanta are dreptul de achizitiona direct produse sau servicii in cazul in care valoarea estimata a achizitiei ,fara TVA, este mai mica decat 132.519 lei, respectiv lucrari ,in cazul in care valoarea estimata a achizitiei,fara TVA ,este mai mica decat 441.730 lei.

3 comments

 • Buna ziua,
  Sunt arhitect Alec Marius Iuga si reprezint firma SC Decodesign Team SRL.
  Am citit articolul din 09.11.2017 privind compania care a contestat licitatiile la Cazinou, Parcul Arheologic, etc.
  Sunt de acord cu fondul articolului, dar imi mentin rezerva cu privire la folosirea plansei semnate de noi intr-un articol critic la adresa altei firme cu care nu avem nici o legatura.Acea plansa este de la Studiul de Fezabilitate, executata in baza contractului de proiectare incheiat cu Primaria Cumpana.Pe cartus apare si faza proiectarii S.F., adica Studiu de Fezabilitate. Ulterior, s-a scos la licitatie proiectul tehnic(P.T.) si executia constructiilor, faza in care noi nu am mai fost implicati (in acest proiect).Amprimit telefoane de la diverse persoane care ne-au intrebat de ce ne opunem reabilitarii Cazinoului, deoarece asa au inteles din articolul dvs.-bineinteles ca au citit articolul in diagonala- dar acest fapt ne-a adus un prejudiciu de imagine.Prin urmare, ar fi etic din partea dvs. sa dati o dezmintire in acest sens.Articolul dvs. a fost preluat si de alte publicatii.Va aducem la cunostinta ca analizam aceasta situatie cu consultantul nostru juridic.

  • Constanta 100%

   Buna ziua. Nu inteleg ce fel de dezmintire doriti. Comentariul acesta va fi publicat, desigur. Fotografia este preluata, cu sursa, de pe un alt site. Daca va deranjeaza ca apare numele firmei si ca oamenii nu inteleg ce citesc, am putea blura numele. Articolul nostru nu este critic, ci informativ, dar, desigur, nu dorim sa va creăm problemele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.