Cum putea DNA să influențeze alegerea primarului din Constanța

Senatorul Vergil Chițac

Dosarul recent în care este implicat primarul Constanței, Decebal Făgădău, a născut o întrebare: dacă era instrumentat înainte de alegerile locale, ar fi putut influența soarta acestora? Întrebarea etse legitimă, pentru că faptele s-au petrecut înainte de alegeri.

La această întrebare a fost rugat să răspundă și Vergil Chițac, cel care s-a clasat pe locul secund în alegeri, la o aruncătură de băț de candidatul PSD.

„Deși nu-mi place să fac istorie contrafactuală, pentru că nu ajută la nimic, precizez:

– Am toată compasiunea față de dl. Decebal Făgădău pentru postura în care este pus. Îmi doresc foarte sincer să-și rezolve problemele pentru binele său și al familiei sale. Nici o rivalitate politică nu poate justifica bucuria adversarului în astfel de condiții. Sub nici o formă! Este inuman și nu este cazul!

– Cu siguranță că, dacă acest dosar apărea în timpul campaniei electorale, influența rezultatul. Poate dl. Făgădău era perceput ca o victimă a DNA și lua voturi mai multe. Sau poate efectul era contrar. În fond, dacă a promis cu „demisia pe masă” că asfaltează 500 m din bulevardul Tomis și a făcut numai 400 m fără ca această chestiune să fie decisivă electoral, înseamnă că orice era posibil. Chiar nu știu!

– Credința unor membri ai PNL Constanța că dacă dosarul apărea în campania electorală eu aș fi câștigat, e un mod de a-și justifica trădarea. Ei știu că le-a trecut glonțul pe la ureche. Ce nu știu e că a fost numai un foc de calibrare…

– Este adevărat că am abordat subiectul numit urbanism. Susțin în continuare că orașul nostru nu are identitate urbanistică așa cum avea odinioară, din cauza clădirilor ce aparțin mafioților imobiliari și care au împânzit orașul ca o metastază.

– Legat de tichetele sociale distribuite în săptămâna dinaintea alegerilor, știți bine că am dreptate. Și nu sunt decât aproximativ 30.000!!!”

Acesta crede însă că primarul actual trebuie să-și după până la capăt mandatul”

„Dragi constănțeni, vă îndemn pe toți, prieteni sau dușmani ai domnului Făgădău, să recunoașteți așa cum fac și eu, că ar fi de dorit ca domnia sa să-și ducă mandatul până la capăt, cu rezultate și cu demnitate!”, a mai spus Vergil Chițac.

Vă reamintim că Decebal Făgădău, PSD, a câștigat alegerile cu 42,095% din voturi, fiind urmat de Vergil Chițac, cu 34,139%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.