Cum stau partidele din Constanța în sondajul liberalilor

sondaj2

Partidele comandă din când în când sondaje de opinie pentru a afla cum stau și a-și calibra acțiunile viitoare. Ele sunt folosite intern și de cele mai multe ori nu apar în presă.

Cum ne aflăm într-o perioadă cel puțin interesantă politic și cum știm că vechiul PNL din Constanța a comandat un astfel de sondaj, am încercat să aflu care sunt rezultatele.

Cifrele obținute de candidați sunt secrete. Bănuiala mea este că liberalii nu stau foarte bine. Neoficial, se spune că sunt rezultate ”încurajatoare”, ceea ce, în limbaj politic, înseamnă că sunt relativ mult sub primul loc, dar că speră că vor recupera diferența.

Ce mi s-a spus însă este că, la Constanța, PSD și PNL sunt la egalitate. Mai mult, celelalte partide nu ar întruni pragul de 5%, și când spun celelalte mă refer și la PMP, și la UNPR.

Vechiul PDL nu crede rezultatele. ”Probabil că PNL este la undeva la 30% și PSD la 38%”, spun strategii vechiului PSD.

La PMP și UNPR nu am sunat pentru că nu am vrut să aud cum au ei 20% fiecare.
Nu luați însă de bune cifrele de mai sus. Este posibil ca ele să nu fie cele reale.

Cert este însă că politica în Constanța începe să devină un joc în doi. De asemenea, dacă PSD și PNL sunt la egalitate, iar candidatul PNL nu pe locul al doilea, acesta are deja o mică problemă. Mai este însă un an și multe se pot schimba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *