Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

vremea

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru perioada 5 – 18 februarie 2018.

În Dobrogea, la începutul intervalului vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperatura aerului va crește de la o medie diurnă de 4 grade și nocturnă de 0 grade, spre 10 grade ziua și 5 grade noaptea în jurul datei de 8 februarie, când va deveni caldă pentru această perioadă a anului. În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză, va avea loc un proces de răcire treptată, iar spre weekend vremea va redeveni rece, cu temperaturi diurne de aproximativ 3 grade și no cturne de 2 grade.

În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic nu va avea variații semnificative și se va caracteriza prin medii ale temperaturilor maxime de 3…4 grade și ale celor minime de aproximativ – 2 grade, apropiate de normele perioadei. Se pot semnala precipitații aproape zilnic, după data de 7 februarie, dar probabilitatea ca acestea să fie mai importante cantitativ va fi ridicată în jurul datelor de 7 și 10 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului E uropean pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *