FOTO. Cum vor să exploreze spațiul șase elevi din Eforie


Echipa liceului teoretic „Carmen Sylava”, Carmen Sylva 3: Inspiration, s-a calificat la etapa finală a concursului CanSat România.

CanSat este un proiect înființat de către Agenția Spațială Europeană (https://www.esa.int/Education/CanSat) în parteneriat cu Agenția Spațială Română (http://www.esero.ro/?page_id=87 ) și constă în simularea unui satelit în volumul și formă unei doze standard de băutură răcoritoare.

Liceul este pentru a treia oară la CanSat. Prima oară a participat echipa „Carmen Sylva 1” și a câștigat locul 2 la finala europeană și a două echipă “Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive” care a câștigat locul 1 la CanSat România iar la etapa europeană au fost la un pas de a urca pe podium.

„Noi suntem a treia echipă care va reprezenta liceul. Care este misiunea pe care ne-am ales-o? Pentru că misiunea principală este aceeași pentru toate echipele aceea de a măsura temperatura și presiunea aerului, misiunea secundară pe care noi am ales-o este să verificăm dacă planeta pe care vom ateriza este locuibilă.
În detaliu, dorim să stabilim: existența atmosferei și care e densitatea acesteia, existența bioxidului de carbon și în ce concentrație, gaze nocive, apă, un câmp magnetic care să protejeze planeta, radiații și care este spectrul și intensitatea acestora”, spun reprezentanții echipei.

Echipa Carmen Sylva 3:Inspiration este formată din 6 elevi: Olteanu Ana-Maria, Negraia Alina-Luminița, Eremia Delia-Ștefania, Cremenciuc Cătălin-George, Dincă Flavian (elevi ai clasei a IX-a A) și Stăncescu Ionuț (elev al clasei a XI-a C).

În finala competiției de CanSat România s-au calificat doar 9 echipe și va avea loc undeva prin luna mai. Echipa câștigătoare va participa la etapa europeană.

Îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.