Curtea Constituțională a amânat o decizie crucială pentru Portul Constanța

Curtea Constituțională a României trebuia să decidă, ieri, soarta Portului Constanța. Concret, judecătorii urma să se pronunțe în dosarul nr. 3009A/2016 privind obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.22/1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparținând domeniului public, precum și desfășurarea activității de transport naval în porturi și pe căile navigabile interioare, obiecție formulată de Guvernul României.

Judecătorii Curții au amânat decizia pentru data de 21 februarie 2017.

Obiecția de neconstituționalitate a fost ridicată de fostul premier Dacian Cioloș.

Acesta folosește argumente pe care le-am văzut și la președintele Fondului Proprietatea, președinte polonez care spune că noua lege ar favoriza apariția ”băieților deștepți” în port. Viitorii ”băieți deștepți” acuzați spun că, de fapt, FP nu vrea decât să-și maximizeze profitul, în detrimentul interesului național al României (par vorbe mari, dar sunt corecte, pentru că portul Constanța este vital pentru România).

Părerea operatorilor portuari, exprimată de președintele Organizației Operatorul Portuar, Viorel Panait, și de purtătorul de cuvânt, Ștefan Muntoiu, o puteți vedea într-o emisiune difuzată de Dobrogea TV. Înregistrarea, mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *