Debandadă financiară la Confort Urban

confort urbanCurtea de Conturi a descoperit nereguli grave la SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Constanța.

Abaterile constatate de instituția de control se ridică la 5.595.000 lei.

Printre altele, experții Curții au descoperit că SC Confort Urban a cheltuit peste 200.000 de lei pe avocați, pentru a recupera datorii de 1 milion lei, dar a reușit să recupereze suma de numai 38.498 lei. Așadar, de cinci ori mai puțin decât a cheltuit.

Angajații Confort Urban au cerut primăriei să deconteze lucrări pe care nu le-au efectuat. Mai mult, Primăria Constanța a scutit Confort Urban, în mod nelegal, de la plata a peste 1,3 milioane lei.

Colac peste pupăză, angajații Confort Urban au vorbit la telefon peste limita admisă, în interes propriu, nu de serviciu. Conducerea societății nu a catadicsit să recupereze sumele de la cei vinovați.

Iată principalele abateri:

  • Nu au fost înregistrate în contabilitate cheltuieli de judecată dispuse de instanța de judecată pentru acțiunile câștigate în contradictoriu cu un număr de 17 chiriași debitori cu care entitatea se află în litigiu; în contabilitate sunt înregistrate creanțe în sumă de 984.325 lei pentru clienți radiați de la Oficiul Registrului Comerțului, cu consecințe asupra cheltuielilor deductibile și a bazei de impozitare a TVA; nu sunt înregistrate în contabilitate obligații fiscale la bugetul local în sumă de 1.460.847 lei pentru perioada 2016-2017.
  • Primăria Municipiului Constanța a aprobat scutirea la plată a sumei de 1.366.673 lei reprezentând obligații fiscale ale societății Confort Urban SRL, fără îndeplinirea condițiilor impuse de lege.
  • Pentru perioada 2014-2016, echipa de audit a constatat că societatea a decontat cheltuieli nelegale în cuantum de 75.477 lei, reprezentând servicii de telefonie ce depășesc nivelul abonamentului, respectiv servicii ce nu au legătură cu interesul de serviciu, fără ca acestea să fie recuperate de la persoanele care au beneficiat de servicii suplimentare de telefonie în afara celor din abonamentul lunar de 15 euro/utilizator.
  • Societatea a solicitat de la Primăria Municipiului Constanța decontarea sumei de 32.976 lei pentru lucrări neexecutate privind reparație tramă stradală din proprietatea publică a municipiului Constanța.
  • Societatea a încasat venituri necuvenite de la UATM Constanța în sumă de 74.910 lei, ca urmare a introducerii în Devizele de lucrări lunare cheltuieli cu utilitățile care au fost cuprinse și în tarife la categoria cheltuieli indirecte în cotă de 12%.
  • În perioada 2014-2015, societatea nu a efectuat un control al activității desfășurate în asocierea în participațiune încheiată cu un operator economic, având ca obiect blocarea/deblocarea autovehiculelor și remorcilor staționate neregulamentar pe drumurile publice și nu a evidențiat corespunzător veniturile și cheltuielile activității, ceea ce a dus la diminuarea redevenței virate Primăriei Constanța cu suma de 27.443 lei.
  • Măsurile întreprinse de către Societatea Confort Urban SRL Constanța pentru recuperarea creanțelor restante nu au fost eficiente, în condițiile în care creanțe în sumă de 1.052.065 lei nu mai pot fi recuperate din cauza radierii societăților. De menționat că în anul 2015 din acțiunile de executare silită a fost încasată suma totală de 38.498 lei deși au fost efectuate cheltuieli cu consultanță juridică în sumă totală de 155.487 lei și cheltuieli cu timbru judiciar în sumă de 49.205 lei.
  • Societatea Confort Urban a efectuat cheltuieli ineficiente cu serviciile de asistență juridica pentru 7 acțiuni deschise pentru contestare în executare a unor bilete la ordin. Toate acțiunile au fost pierdute în instanță de către societate și nu au fost luate măsuri de recuperare a acestor cheltuieli.
  • Conducerea Confort Urban SRL nu și-a îndeplinit obligația de a realiza o bună gestiune financiară în efectuarea de cheltuieli în sumă totală de 164.593 lei cu elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectare și expertize în perioada 2014-2016, în condițiile în care acestea nu au fost materializate în investiții.
  • Conducerea Confort Urban SRL nu și-a îndeplinit obligația de a realiza o bună gestiune financiară în efectuarea de cheltuieli în sumă totală de 164.593 lei cu elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectare și expertize în perioada 2014-2016, în condițiile în care acestea nu au fost materializate în investiții.

Vă recomandăm și:

Motivul incredibil pentru care Confort Urban a oprit asfaltările în Constanța

VIDEO. Cum (nu) lucrează Confort Urban

Am aflat de ce Confort Urban asfaltează din nou strada Soveja și cât ne costă


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Debandadă financiară la Confort Urban

  1. eu monica voda sef la achizitii , gestionez bani publici dar am contracte cu comunitatea locala. ei si ce? daca directorii sunt prosti?
    acum iam pacalit sa imi trebui 5 puturosi in birou in loc de 3 numai ca sa am salariu mare. ei si ce? daca sunt prosti directorii si cei din cosiliu

    tel. 0241/0241.614.324 sau 0241/672299 int. 211
    sunati baieti este adevarat!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, „îngerul copiilor”, vrea să schimbe Constanța. Cum putem să-l ajutăm

mie feb. 21 , 2018
Doctorul Cătălin Cîrstoveanu este supranumit „îngerul copiilor”. Are acasă peste 300 de bilete de avion folosite. Fiecare dintre ele înseamnă o viață salvată din ghearele morții. O viață salvată într-un spital din străinătate, pentru în România nu era posibil. O umilință, spune el. „Suntem doctori și nu poți să faci […]
catalin cirstoveanu

V-ar putea interesa și: