Dan Voiculescu, la un pas de grațiere cu ajutorul senatorului PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu

brailoiu voiculescu

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

”Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu jumătate pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani”, se arată într-un comunicat al PSD Constanța.

Unul dintre beneficiarii acestui amendament este Dan Voiculescu, condamnat la 10 de ani de închisoare. Voiculescu este născut în 1946, deci are 71 de ani și va fi eliberat din penitenciar dacă legea va fi adoptată în această formă.

De asemenea, amendamentului lui Brăiloiu prevede că pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv.

Nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii.

Vă recomandăm și: Cine este consilierul județean PSD care îi face ”PUTORI” pe cei care ies în stradă

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31.01.2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.