De ce a oferit PSD Constanța o demonstrație de forță în comuna Nicolae Bălcescu

Nicolae Balcescu

Toată floarea cea vestită a PSD Constanța a fost prezentă, sâmbătă, în comuna Nicolae Bălcescu. Motivul: depunerea candidaturii pentru postul de primar a candidatului lor, Nicolae Ciocănete. Același Nicolae Ciocănete are, până acum câteva săptămâni, era membru PNL.

Nicolae Balcescu psd

În Nicolae Bălcescu au ajuns toți liderii importanți ai PSD, pentru a-și arăta sprijinul pentru candidatul la primărie, Nicolae Ciocănete. Felix Stroe, președintele PSD Constanța, a fost însoțit de Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, și de Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean. Alături de Ciocănete au fost și Gheorghe Donțu, secretar executiv PSD, Lucian Lungoci, administrator RAJDP, Florin Chelaru, primarul din Năvodari, parlamentarul Radu Babuș (așa să-l mai vedem și noi la față), consilieri județeni.

De ce desfășurarea aceasta de forțe? Evident că orice primărie contează, dar nu acesta este, în opinia mea, motivul principal. Liderii PSD s-au strâns lângă fostul penelist, actual candidat PSD, pentru a da un semnal: că toți cei se alătură lor vor face parte imediat și pe deplin din familia PSD, fără discriminări. Să nu uităm că PSD Constanța a reușit să îi convingă să se înscrie în partid, la scurt timp după alegeri, pe doi din cei trei candidați care au câștigat alegerile ca independenți: Marius Liviu Petre, primarul din Peștera, și Mitică Șerban, din Seimeni. Bursa zvonurilor spune că și al treilea primar ales ca independent, Valentin Vrabie, își negociază plecarea din ALDE, singurele opțiuni pe care le are fiind PNL și PSD.

Că există unitate în Partidul Social Democrat și că se aplică dictonul ”toți pentru unul”. Comparați acest lucru cu dezbinarea din PNL, partid în care s-a ajuns ca rufele să fie spălate în public, și veți constata că PSD are un avantaj mare, prin această atitudine, în fața principalilor săi adversari.

Ce trebuie să facă pesediștii este să demonstreze că pot folosi această unitate din partid pentru a face lucruri bune în administrație. Dacă ne uităm la unele din principalele orașe pe care le conduc, mă refer, de exemplu, la Constanța și Năvodari, ne vom da seama că, în ultimul an, de când PSD a câștigat alegerile, nu s-a schimbat mare lucru în bine.

Reamintim că în localitatea Nicolae Bălcescu vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în data de 11 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.