Decebal Făgădău anunță sancțiuni pentru proprietarii de clădiri abandonate și de terenuri pline de gunoaie. VIDEO

Scheletul metalic de la intrarea în Portul Constanța

Primarul Decebal Făgădău a anunțat, marți, că proprietarii de clădiri abandonate, părăsite sau degradate vor fi sancționați.

”În luna aprilie vom intra cu circa 25 de hotărâri de Consiliu Local, prin care impozitul se va majora cu 500% pentru cei care nu au înțeles că proprietatea îți naște și obligații, nu numai drepturi”, a spus edilul.

Unul dintre cei care riscă o amendă este proprietarul scheletului metalic de la Poarta 1 a portului Constanța. Acolo ar fi trebuit să fie ridicată o clădire de birouri, dar lucrările au fost demult abandonate. Imobilul aparține, din informațiile noastre, fostului arhitect șef al municipiului Constanța, Ionuț Toma, pe vremea când primar era Radu Mazăre. De altfel, declarațiile primarului Decebal Făgădău au venit după ce jurnaliștii prezenți la o conferință în port l-au întrebat despre soarta acestei așa-zise clădiri. Primarul a precizat că nu poate fi demolată, pentru că este proprietate privată.

Primarul Decebal Făgădău a mai spus că și cei care nu-și întrețin terenurile vor fi amendați.

”Toată zona limitrofă Constanței, dar în interiorul municipiului, este plină de gunoaie. Nu poate Primăria să susțină financiar ecologizare sau, dacă vreți, scoaterea la lumină a acestor terenuri. Este strict apanajul proprietarului. Îi vom sancționa până când vor face curat. Veți vedea că luna aprilie va fi bazată – după ce am făcut campanii de informare, de educare – pe campanii de sancțiuni pentru cei care nu se conformează”, a spus Decebal Făgădău.

Soluția pentru cei care nu au bani pentru întreținerea clădirilor este ca proprietarii să amplaseze un mash pe acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *