Decebal Făgădău dărâmă, la propriu, o afacere a apropiaților lui Mazăre

Cafeneaua Leeloo, amplasată strategic, pe malul lacului Tăbăcărie, a fost demolată. Luni după-amiază, mai mulți muncitori încercau să niveleze ce mai rămăsese din fosta clădire.

”Cafeneaua a fost demolată pentru că nu avea autorizație de construcție”, ne-au spus reprezentanți ai Primăriei Constanța.

În mod cu totul bizar și inexplicabil, Leeloo a avut, pentru o perioadă, autorizație de funcționare pentru activitatea de alimentație publică, deși nu a avut niciodată autorizație de construcție. O chestiune demnă de Republica Mazăre.

Leeloo era administrată de societatea 4 BTL Advertising SRL, care are ca domeniu principal de activitate „Activităţi ale agenţiilor de publicitate”.

În 2011, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa a semnat contractul nr. 3044 cu SC 4 BTL Advertising SRL, pentru amenajarea, întreţinerea şi exploatarea unui spaţiu comercial situat în Gravity Park. Perioada contractului: 17.07.2011 – 16.08.2017.

Rețineți, este vorba despre un spațiu în Gravity Park, nu despre o cafenea chiar pe malul apei sau despre un ponton. Orice se află pe malul imediat al lacului Tăbăcărie sau pe lac este în administrarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Înarmată cu acest contract, firma deschide o cafenea. De menționat că SC BTL Advertising SRL a fost înființată în 2008, apoi și-a întrerupt activitatea și și-a reluat-o în anul 2011.

Pe lângă faptul că nu funcționează în Gravity Park, despre Leeloo am primit informații că primea apă și curent de la un sediul al RAEDPP, aflat în imediata apropiere, pe banii RAEDPP, informație care nu a putut fi însă confirmată.

Acţionari în firmă sunt Daniel Tufan, Mihaela Munteanu şi Zoia Lupu, iar administrator este Daniel Tufan. Daniel Tufan este născut în 1978, în Constanţa, și deține 55% din capitalul social), Mihaela Munteanu este născută în 1961, în satul Cobadin, și deține 25% din capitalul social, iar Zoia Lupu Ceară, născută în 1956, în Techirghiol, deține 20% din capitalul social. Doamnele au fost cooptate în firmă în 2013. Este interesant cum două doamne de o anumită vârstă, din Cobadin și Techirghiol, ajung să dețină o parte dintr-o cafenea de fițe. Nu trebuie să căutați prea mult ca să găsiți că una dintre doamne este mama unui fost bodyguard al lui Radu Mazăre, iar alta este mama unui (fost) jurnalist de la TV Neptun. De fapt, Eugen Munteanu nu a ascuns niciodată că face parte din staff-ul Leeloo, cel puțin pe pagina sa de Facebook.

Acționarii nu au primit prea bine vestea că trebuie să renunțe la afacere. Primăria a amendat inițiat firma, iar aceasta a acționat în instanță amenda. Acționarii au dat în judecată atât Primăria Constanța, cât și pe primarul Decebal Făgădău. La rândul său, firma a fost dată în judecată de RAEDPP. Instanța a decis, din 17.10.2016, ”evacuarea pârâtului S.C. 4 BTL Advertising S.R.L. din imobilul in suprafata de 68 mp, care face parte din obiectul nr.1- Corp administrativ B, din incinta Gravity Park situat în Parcul Tăbăcărie, str. Soveja, mun. Constanţa, judeţul Constanţa.”

Știți ce este interesant? Dacă ați intrat vreodată în Leeloo, ați văzut cu siguranță că nu era vorba despre numai 68 de metri pătrați (adică un apartament comunist de trei camere). E o glumă proastă să spui asta. Aveam de-a face acolo cu o suprafață mult mai mare. Aveți mai jos o imagine cu o parte din cafenea, surprinsă de Urbanfever.ro.

În 2015, firma a avut venituri de 1.259.739 de lei și profit brut de 219.382 de lei. Explicabil, în condițiile în care o apă era 7 lei.

Concluzia: demolarea Leeloo este, în plan urbanistic, un gest de normalitate, în condițiile în care clădirea nu avea autorizație de construcție. Este, în plan politic, și un pas prin care  Decebal Făgădău se depărtează de epoca Mazăre. Evident, dacă merge pe această cale, actualul primar mai are multe de făcut. Rămâne de văzut dacă spațiul pe care se afla cafeneaua va reveni domeniului public sau dacă va apărea acolo o altă clădire, a noilor privilegiați ai sorții. Cred însă și sper în prima variantă.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.