Decebal Făgădău împlinește astăzi 45 de ani

decebal fagadau

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, împlinește astăzi 45 de ani.

S-a născut pe 14 martie 1973, în Altîn Tepe, comuna Steajarul, Tulcea. Mama sa, Teodora, era educatoare, iar tatăl, Vasile, contabil la exploatarea minieră. Din partea mamei este aromân.

A absolvit Colegiul Mircea cel Bătrân, a început Institutul de Marină Civilă, pe care l-a abandonat, apoi spune că a absolvit o facultate privată de economie, fără să o menționeze, și își dă licența la Universitatea de Stat din Craiova.

Primul serviciu a fost de muncitor necalificat la firmele deținute de Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky. În 2004 se înscrie în PSD, iar în 2005 devine secretar executiv al organizației municipale. În 2006, Nicușor Constantinescu l-a numit apoi director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. A ajuns consilier local pe listele partidului. Radu Mazăre îl numește viceprimar, deși recunoaște că nu a fost prima sa opțiune. Mazăre își dă apoi demisia, dar a așteptat să se împlinească mai puțin de un an până la alegeri, astfel încât să nu se organizeze un nou scrutin. Decebal Făgădău devine primar interimar și, în 2016, primar ales al municipiului Constanța, câștigând la o distanță de circa 7.000 de voturi mandatul în fața principalului contracandidat, Vergil Chițac.

Acum este președinte executiv al PSD Constanța și președinte al organizației municipale.

Constanța 100% îi urează, pe această cale, La mulți ani!

One comment

  • libercugetator

    deci asa a razbit dom-primar: muncind cu strasnicie ca necalificat la puscariasul care dormea la intersectii in masina proprie…ce sa-i mai ceri unui asemenea om, care se aude ca nu a reusit sa termine o facultate?…sa-i spui de cazino, de strazi, de soseaua de coasta, de centrul civic?…stie macar cu ce se mananca?…halal primar-zero!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.