Decebal Făgădău nu are timp pentru o dezbatere electorală

PSD spune că programul lui Decebal Făgădău nu-i permite participarea la dezbateri electorale. Aici, echipa sa se uită la Urzeala Tronurilor (foto: Facebook)

PSD spune că programul lui Decebal Făgădău nu-i permite participarea la dezbateri electorale. Aici, echipa sa se uită la Urzeala Tronurilor (foto: Facebook)

Decebal Făgădău, 30 mai 2016: ”Nu-mi este teamă de nicio confruntare, numai că mi se pare civilizat să anunți din timp, să anunți temele de dezbatere. Nu am nicio dezbatere programată, pentru că mi-am făcut agenda. Sunt deschis oricărei confruntări.”

Cred că dezbaterile electorale televizate sau, de ce nu, transmise în mediul online, în direct, ar trebui să fie obligatorii în orice campanie. Numai așa putem vedea cum reacționează candidații în situații reale și ne putem da seama de cât de eficienți vor fi în viitoare negocieri, discuții, etc, în calitate de primar.

În SUA, dezbaterile pentru prezidențiale sunt o adevărată instituție. Au debutat în 1960, cu celebrul duel dintre Nixon și Kennedy. În dezbateri se pot pierde sau câștiga alegerile. Nixon știe.

Ieri am adresat o invitație deschise domnilor Vergil Chițac și Decebal Făgădău, pe care îi invitam la o dezbatere care să fie transmisă fie de Dobrogea TV, fie pe Facebook, în direct.

Vergil Chițac a acceptat o dezbatere bazată pe proiecte. La scurt timp am primit și răspunsul din partea lui Decebal Făgădău, printr-un email oficial din partea biroului de presă al PSD, pe care îl redau mai jos.

”Va multumim pentru invitatie, dar agenda de campanie a candidatului
Decebal Fagadau este ocupata in totalitate pana la finalul campaniei electorale. Va multumim pentru intelegere si va dorim succes.”
Iată ce spunea însă Decebal Făgădău cu câteva ore înainte:
”Nu-mi este teamă de nicio confruntare, numai că mi se pare civilizat să anunți din timp, să anunți temele de dezbatere. Nu am nicio dezbatere programată, pentru că mi-am făcut agenda. Sunt deschis oricărei confruntări.”
Am înțeles la scurt timp, de ce refuză PSD dezbaterea: am văzut sondajul realizat de colegii mei de la Dobrogea TV, în care între cei doi diferența este de 1%. În aceste condiții, orice se poate întâmpla.
Din această perspectivă, înțeleg decizia echipei PSD. Este o decizie politică, bazată pe teama de a nu pierde alegerile. Ce nu înțeleg este motivul care nu se flutură în față: ”agenda de campanie a candidatului este ocupată în totalitate”. Haideți, să fim serioși. Dacă doreați o confruntare, o puteați stabili de pe 26 aprilie, de când s-au făcut solicitările de timpi de antenă. Sau pe 4 mai, când au fost stabilite dezbaterile. Sau în a doua săptămână de campanie, când am propus acest lucru. Apropo, în fotografie aveți o imagine cu Decebal Făgădău și echipa sa de campanie la un nou episod din ”Urzeala Tronurilor”, în timpul campaniei electorale. Spuneți-mi deci orice, dar nu că ”agenda este ocupată în totalitate”.
P.S. Vara trecută, la o discuție de ecologizare pe plajă, o astfel de dezbatere fusese acceptată, în principiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.