Decebal Făgădău, primul primar constănțean din ultimii 20 de ani care intră într-o sală de teatru. VIDEO

Secvență din spectacolul ”Ursu”

Secvență din spectacolul ”Ursu”

Primarul Decebal Făgădău a fost prezent, în week-end, la spectacolul care a deschis stagiunea Teatrului Național de Stat din Constanța: ”Ursul”, de Cehov.

Dacă pentru Decebal Făgădău sala de teatru nu este un spațiu străin, fiind unul dintre spectatorii fideli, nu același lucru se poate spune despre primarii din ultimii 20 de ani ai orașului. Pe Radu Mazăre, de exemplu, nu cred că l-a văzut nimeni, niciodată, la teatru sau balet. Poate că l-a văzut jucând teatru, în hidoasele carnavaluri din stațiunea Mamaia. Înaintea lui a fost primar Gheorghe Mihăieși. Mi-e greu să cred că era un iubitor al artei teatrale.

Pe lângă faptul că a apreciat spectacolul, Decebal Făgădău a dezvăluit că are în plan atât reabilitarea clădirii teatrului, cât și continuarea susținerii manifestărilor culturale în oraș.

”Sper să naștem o tradiție la Constanța și, dacă tot a ieșit lumea în stradă pentru teatru, sper să păstrăm curentul acesta și să nu fie doar un semna că am înota ca somonii în amonte, ci că suntem în direcția bună”, a spus Decebal Făgădău.

La premieră au mai venit Costin Răsăuțeanu, viceprimarul Constanței, și Mihai Petre, consilierul personal al primarului.

P.S. Nu am ajuns la premieră, din motive personale, dar voi merge cât de curând. Toți cei care au fost spun că merită.

UPDATE. Se pare totuși că Radu Mazăre a intrat într-o sală de teatru, în septembrie 2012. Detalii aici:

http://www.kanald.ro/dat-cluburile-teatru-Radu-Mazare-fost-impreuna-familia-piesa-Gaitele-VIDEO_12576.html

A mai fost și în 2009 la teatru, în București, dar nu a rezistat până la finalul piesei, potrivit Gândul.info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *