VIDEO. Delfinii din Constanța au o nouă antrenoare

delfin

Delfinii de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au o nouă antrenoare.

Este vorba despre Bianca Maria Usmec. Aceasta a susținut concursul organizat de CMSN și a obținut note foarte bune: 100 de puncte la proba scrisă și 97,66 la interviu.

Președintele comisiei de concurs a fost Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu, un expert cu mulți ani de practică în lucrul cu delfinii.

Noua antrenoare se va alătura celor existenți, dar va avea și atribuții puțin diferite.

„Va fi interfața cu vizitatorii. Interfața cu vizitatorii presupune niște cuvinte spuse ca gazdă, niște explicații spuse ca și un muzeograf, va trebui să completeze munca muzeografilor și în felul acesta vom fi un pic mai aproape de vizitatori cu explicațiile noastre, inclusiv din sfera antrenamentului, a lucrului cu animalele. Pe lângă sfera biologică unde muzeografii își fac datoria mai există și sfera antrenamentului, sferă pe care oamenii vor fi incitați să o cunoască întrucât avem multe lucruri de arătat. De exemplu, cum face un delfin să înțeleagă și să facă ceea ce-i ceri ?”, a declarat directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

L-am întrebat și ce calități trebuie să aibă un antrenor de delfini.

„Un bun antrenor de delfini ca și un bun dresor de animale presupune să fii o persoană deschisă, capabilă să înțeleagă comportamentul acestor animale, să le iubești și de la aceste premise să pornești la realizarea unei punți de comunicare cu acestea. Încerci să transmiți și tu ceea ce ai de zis, ceea ce ai de cerut, de făcut și în consecință să ajungi într-o situație în care antrenor și animal să formeze un întreg, care să lucreze împreună și să delecteze publicul vizitator, să-i transmită dragostea de animale”, spune Adrian Bîlbă.

Mai jos puteți urmări un interviu pe această temă realizat cu directorul CMSN, Adrian Bîlbă

Noua antrenoare va începe efectiv munca din data de 1 februarie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *