Deputatul Bogdan Huțucă îi dă replica senatorului Vergil Chițac

bogdan hutuca

Ca urmare a declarațiilor publicate în spațiul online joi, 25 ianuarie 2018, de senatorul Vergil Chițac și preluate de publicația noastră, PNL a transmis și  punctul de vedere al președintelui Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, pe care îl publicăm, în întregime, mai jos.

Din câte observ, obsesia chinuitoare a domnului senator Vergil Chițac față de foștii colegi din Partidul Național Liberal încă îi dă crunte dureri de cap, traduse în luări de poziție greu de înțeles sau de urmărit.

Nu obișnuiesc să îi dau replică acestui domn, deși nu de puține ori a încercat să își agațe numele de actuala conducere a PNL Constanța în speranța că va mai căpăta puțină notorietate în segmentul anti-liberal, acolo unde observ că se încadrează cel mai bine activitatea și gândirea senatorului Vergil Chițac. De această dată, simt nevoia de a arăta cât de tendențioasă este abordarea domnului senator în ceea ce privește legea amnistiei fiscale pentru micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice. Probabil că puțin contează pentru dânsul ce conține această lege, atâta timp cât este inițiată de mine, Bogdan Huțucă, deputat și președinte al PNL Constanța, o funcție atât de mult râvnită de domnul Vergil Chițac și camarila sa, în puținul timp cât a fost membru al acestui partid.

Mai exact, domnul Chițac vrea să inducă în spațiul public ideea că această lege favorizează anumite persoane publice sau „rechinii imobiliari”, care sunt astfel scutite de impozit datorat statului. Nimic mai fals!

Legea 29/2028 nu desființează dosarul penal al domnului Robert Negoiță întrucât acesta vizează fapte de evaziune în domeniul TVA, iar legea se referă la cu totul altceva. Această lege vizează persoanele fizice ce desfășoară activitate de dezvoltatori imobiliari, care s-au înregistrat ca plătitori de TVA și au plătit impozitul pe venit la notar. Mai mult decât atât, legea stopează reîncadrarea în alt regim fiscal a plății impozitului pe venit deoarece statul, prin ANAF, a tolerat, a asumat și a confirmat timp de opt ani plata impozitului la notar.

Mai mult, măsura evită blocarea activității acestor dezvoltatori cu consecința pierderii avansurilor și a eventualelor proprietăți de către clienți, dar mai ales plata de despăgubiri de către stat la finalizarea proceselor, întrucât acesta din urmă nu a aplicat legea într-un mod accesibil și previzibil, și nu a înștiințat corect aceste persoane fizice cu privire la sarcina fiscală ce le revine.

Pentru alte detalii îl invit pe domnul senator să citească argumentele specialiștilor care explică de ce este necesară o astfel de lege și să nu se mai încorseteze în luări de poziție ilogice și malițioase, doar fiindcă rezonează cu frustrările sale personale, anti-liberale”.

Declarațiile senatorului Vergil Chițac le puteți citi dacă dați click pe linkul de mai jos.

Vergil Chițac, senator, atacă dur legea amnistiei fiscale promovată de Bogdan Huțucă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *