CJ Constanța aduce echipamente noi la spitalul județean. Horia Țuțuianu: „Valoarea acestora este inestimabilă”

spitalul judetean constanta, stiri constanta

Primul ministrul Mihai Tudose dă mâna cu președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu

Veste bună pentru constănțeni. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta va primi, anul acesta, echipamente performante de imagistica medicala, constand intr-un aparat de rezonanta magnetica si sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS).

Echipamentele vor fi achizitionate de Ministerul Sanatatii, cu finantare din partea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a participat, astazi, la sediul Guvernului Romaniei, la semnarea acestor contracte.

Cu ajutorul acestei aparaturi Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta si-ar reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistica catre un operator privat, iar banii economisiti vor fi redirectionati catre alte sectii din cadrul spitalului.

spital

Directorul SCJU Constanța, Cătălin Grasa, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

Valoarea acestor echipamente este inestimabila pentru noi, avand in vedere ca ofera pacientilor posibilitatea de a fi diagnosticati mult mai repede si cu precizie mai mare. Este esential ca Spitalul Judetean Constanta sa detina echipamente medicale performante, mai ales in contextul in care, in timpul sezonului estival, numarul pacientilor creste, avand in vedere ca pe litoral ajung vara chiar si un milion de vizitatori”, a precizat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Alaturi de presedintele Consiliului Judetean Constant la semnarea contractelor a fost prezent si managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Catalin Grasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.