Elan Schwartzenberg, finanțatorul lui Radu Mazăre. El ar deține resortul din Madagascar și plaja din Brazilia

Elan Schwartzenberg

Elan Schwartzenberg

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani şi urmărit internaţional, a declarat vineri, într-un interviu acordat postului B1 TV, că a făcut şi face afaceri cu fraţii Mazăre încă de la Revoluţie.

Schwartzenberg afirmă că procurorul DNA Ana Dana i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Radu Mazăre, astfel va scăpa de toate problemele.

El mai spune că fostul primar al Constanţei se află în prezent în Madagascar pe proprietatea sa.

„Cu fraţii Mazăre fac afaceri de la Revoluţie până astăzi. Eu aveam o consignaţie în Iaşi, ei aduceau marfă, ulterior ne-am ocupat de publicitate. Aveam panouri publicitare în Constanţa cu ani de zile înainte ca Radu să ajungă primar. (…) La un moment dat, fraţii Mazăre, că nu vorbesc nepărat de Radu, au fost în Brazilia, au fost în Madagascar, mi-au făcut propuneri de investiţii. Pe unele nu le-am acceptat, pe două le-am acceptat. Am finanțat 30 de hectare de plajă în Brazilia, proprietatea mea, am acceptat achiziția şi construcția respectivului proiect, resortul în Madagascar, în ambele datorită faptului că ei le-au identificat şi se ocupă de managementul proprietăţilor. Au un mic procent, acte notariale făcute acum 7-10 ani, 15 ani în afara ţării, pe care nu le falsifică niciodată”, a spus omul de afaceri.

Declarațiile sale contrazic ce a afirmat public Radu Mazăre până acum, și anume că el este cel care a concesionat terenul din Madagascar, pentru o perioadă de 99 de ani.

El susţine că le-a dat fraţilor Mazăre 175.000 de euro în mai multe tranşe.

„Eu am trimis în contul fraților Mazăre 175.000 de euro în diverse tranşe şi sume, care nu au nicio legătură cu bani primiţi de la Avi Morgenstern. Eu în viaţa mea nu am primit 175.000 euro de la Avi Morgenstern  pe care i-am trimis lui Mazăre sau fraţilor lui. Nu, eu în decursul lui 2011, am primit mult mai mulţi bani, am primit poate peste un milion de euro de la Avi pentru diverse servicii prestate, iar fraţilor Mazăre le-am dat bani în cu totul alte condiţii, sume şi termeni pentru finanțarea resortului din Madagascar (…) Sunt proprietarul terenului din Madagascar, da. Radu Mazăre a clacat psihic. Numai nişte nebuni fac zeci de dosare unui om”, a completat Schwartzenberg.

Schwartzenberg susţine că procurorul DNA Ana Dana i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Radu Mazăre, astfel va scăpa de toate problemele.

„Ana Dana, procuror la DNA, mi-a cerut să fac denunţ (împotriva lui Mazăre – n.r.). În mod oficial să o întrebaţi pe Ana Dana prin cine, în mod oficial, mi-a transmis că, dacă fac denunţ, se rezolvă toate problemele mele în această speţă cu Radu Mazăre”, explică acesta.

Acesta a confirmat, de asemenea, că Radu Mazăre se află proprietatea sa din Madagascar şi spune: “Se află pe proprietatea mea. M-am gândit să mă duc să îl arestez”.

Citiți mai mult aici: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.