Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, mesagerii lui Moș Crăciun

Pentru o săptămână, în perioada 19-23 decembrie, elevii Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” au fost mesagerii lui Moș Crăciun în mai multe acțiuni caritabile. Aceștia au învățat poate cea mai importanță lecție de viață, aceea că lângă ei sunt semeni care au nevoie de ajutor și pentru care o mână întinsă și un zâmbet cald au o valoare incomensurabilă. Citându-l pe Nicolae Stenhardt care spunea că ”Dăruind, vei dobândi !”, mici și mari au înțeles că pot schimba câte ceva din aspectele mai puțin fericite ale societății în care trăim.

Astfel, luni și marți, elevi ai claselor a V-a A, B, D, a VII-a, A și a VIII-a C, coordonați de profesoara Marinica Târziu, s-au implicat in proiectul ”Îmi pasă de tine !”. Acesta a presupus o donație consistentă de jucării, haine și dulciuri pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 19, structură a Colegiului Tehnic ”Vasile Pârvan”. Micuții care au beneficiat de donații provin din Centrul de plasament ”Antonio” sau din familii defavorizate. Este interesant de remarcat faptul că nu darurile materiale au fost atracția principală pentru acești copii, ci faptul că s-au jucat împreună, câteva ore, cu alții elevi și că au legat noi prietenii.

O altă serie de activități caritabile a fost desfășurată sub îndrumarea profesoarei Georgeta Buzgaru. Marți, 20 decembrie, au fost donate haine, dulciuri și jucării  unor familii numeroase din Murfatlar și Siminoc, aflate la limita subzistenței. Tot în aceeași zi, dar și vineri, 23 decembrie, un transport similar a plecat către Spitalul Județean Constanța, prin fundația !”Dăruiește aripi !”, având ca destinatari copiii cu probleme grave de sănătate și pe cei abandonați la naștere. Miercuri, 21 decembrie, patru familii modeste, înregistrate la Servicul Social al Arhiepiscopiei Tomisului, în care 18 copii trăiesc în condiții greu de imaginat, au primit produse de igienă corporală, haine, dulciuri și jucării, de la 28 de elevi din clasele a V-a C și a VI-a A. Școlarii de la ”Gheorghe Țițeica” au pregătit și un program de poezii și de colinde pentru a vesti nașterea Mântuitorului Hristos.

”Nu există nicio îndoială că astfel de activități îi îmbogățesc și pe cei care dăruiesc, și pe cei care se bucură de cele primite. Educația trece dincolo de porțile școlii și face mici minuni acolo unde este nevoie de dragoste și de lumină!”, a declarat directorul adjunct al instituției, Cici-Corina Vlad. ”Este important să îi învățăm pe copii să fie oameni cu adevărat !”, a mai spus aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.