Emblema Școlii „Gheorghe Țițeica” din Constanța, desenată de un elev. A fost inaugurată de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României a fost celebrată și la Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța prin mai multe manifestări. Activitățile s-au derulat în data de 29 noiembrie, înainte de intrarea în minivacanța de început de decembrie.

Elevii claselor pregătitoare au fost cei care au colorat holurile școlii cu desenele pe care le-au făcut, înfățișând costume populare românești, harta țării sau steagul României.

În cadrul proiectului școlii ”1 Decembrie, un vis împlinit”, toți elevii și profesorii au intonat Imnul de Stat și au purtat cocarde tricolore în onoarea acestei zile speciale. De asemenea, mulți dintre elevi au venit costumați în port popular sau măcar purtând ii.

Totodată, ziua Unirii celei Mari a fost un prilej excelent pentru a fi dezvelită și emblema Școlii ”Gheorghe Țițeica”, realizată de unul dintre elevii clasei a VIII-a A foarte talentat la desen, Theo Gigică. Deviza aleasă pentru acest blazon este „Aici se nasc legende pentru viitor.”, ceea ce scoate în evidență faptul că de-a lungul timpului în această instituție au predat cadre didactice cu renume, dedicate meseriei alese, care au crescut elevi ce s-au afirmat ulterior în domeniile lor de activitate.

La ora prânzului, elevii din programul de dimineață s-au reunit cu cei din ciclul gimnazial și astfel aproximativ 1300 de elevi au realizat un uriaș tricolor, înconjurat de o hora imensă dansată poate în pași stângaci, dar veseli de către aceștia, alături de profesorii lor. Această activitate de tip flashmob, din cadrul proiectului județean ”Mândria de a fi român” al Inspectoratului Școlar Județean, a presupus implicarea deosebită a profesoarei de istorie Gabriela Dobre, care a ținut și un mic discurs elevilor despre importanța Marii Uniri.

Este un moment aniversar de care nu bucurăm cu toții, sincer și curat. Ar trebui redeșteptat sentimentul patriotic în sufletul tinerei generații. Acesta face parte din dezvoltarea sănătoasă a unei națiuni, iar noi, profesorii, suntem datori să veghem asupra trezirii iubirii de țară în inima unor tineri care trebuie să cunoască valorile naționale.”, a declarat directorul Școlii ”Gheorghe Țițeica”, prof. Sorin Cernăianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.